Karlovac je grad smješten u središnjoj Hrvatskoj i to u njenom najužem djelu, na samoj granici nizinske i gorske Hrvatske. Grad smješten na četiri rijeke jedan je od najljepših gradova kontinentalne Hrvatske. Karlovac nije samo ono što vidite dok putujete od sjevera prema jugu Hrvatske; brza cesta i autobusni kolodvor. Da biste ga potpuno doživjeli morate malo zaroniti u njega.

Bakar, luka kakve nema na Mediteranu. Tako bi se ukratko mogao opisati ovaj gradić na Kvarneru. Luka je toliko dobro skrivena i zaštićena da je oduvijek imala strateško značenje u svim državnim uređenjima na tom prostoru. Od vojnog do trgovačko gospodarskog značaja.

Sigurno nisam jedini kome odjednom "prorade crvi", pa se moram pokrenuti, naročito, ako je lijepo vrijeme. Iako taj vikend nisam planirao nikakvu vožnju, jer su i petak i subota bili "slinavi", nedjelja je bila nešto drugačija.

Hrvatska je nepresušna po pitanju kulturne i povijesne baštine. Kuda god krenete sve je puno povijesnih i kulturnih znamenitosti i zanimljivosti. Npr. za one koji nisu bili na Murteru možda će biti iznenađenje kada shvate da se mjesto Tisno proteže na kopnu i na otoku. 

Strom je bio friško servisiran i spreman za sezonu pa nije bilo druge nego napraviti mali đir cca 50-60 km, bez obzira kaj je malo puhao burin (za kontinentalce – sjevero sjeveroistočni vjetar), a temperatura nije prelazila 10-11 stupnjeva.

Višednevna moto putovanja su san svakoga tko vozi motocikl, ali često zbog poslovnih i obiteljskih razloga to nije moguće, barem ne onoliko često koliko bi smo to željeli. Zato motociklisti koriste svaku priliku za vožnju i neki jednodnevni moto izlet.