Najave

Stigla nam je jesen a s njom i završni osvrt na neke projekte koje smo si kao udruga postavili pred sebe prije nekoliko mjeseci. Jedan od projekata bio je i  "Na dva kotača protiv predrasuda" a u sklopu tog projekta imali smo dvije aktivnosti: reportaže s bajkericama i Photo Meeting. U reportažama smo predstavljali neke od bajkerica koje smo upoznali a cilj tih reportaža bio je pokazati kako postoje žene motoristice i izvan moto klubova te kako usklađuju svoj privatni život i posao sa vožnjom motora.

Za 2023.g. najavljujemo novi projekt pod nazivom MOTO TRIP LIJEPA NAŠA. Događaj bi se održavao tokom vikenda a započeo bi na jednoj lokaciji petkom popodne gdje bi se družilo i prespavalo a u subotu u jutro bi krenula moto vožnja od cca 250 km. Obilazile bi se neke povijesne lokacije i kulturni spomenici sa nekoliko stajanja i zajedničkim fotografiranjem i snimanjem. Slijedio bi zajednički ručak na nekom od lokalnih OPG-ova ili seoskih gospodarskih imanja. Vožnja bi trajala cijeli dan a povratak na mjesto polaska bi bio pred večer i tamo bi se opet prespavalo uz organiziranu feštu za sve sudionike. U nedjelju je razlaz.

Stigao je i taj dugoočekivan događaj - 4. photo Meeting za Dalmaciju! Zadnji ovogodišnji Photo Meeting za hrvatske bajkerice održat će se u subotu 10. rujna 2022.g. S obzirom na dosadašnje upite bajkerica iz cijele Hrvatske koje žele sudjelovati na ovome posljednjem meetingu morali smo odabrati mjesto koje će biti prihvatljivo i nekome tko dolazi iz Slavonije, Istre ali i juga Dalmacije. Upravo iz toga razloga izabrali smo Starigrad Paklenicu, mjesto u zadarskoj županiji koje se nalazi na sjecištu svih cestovanih pravaca. 

Ideja o okupljanju motoristica na zajedničko fotografiranje i kratko popodnevno druženje naišla je na odličan odaziv. Na samom početku računali smo ako prvu godinu uspijemo okupiti po 20-tak motoristica na svakoj od četiri lokacije biti će to uspjeh. Na prvom photo meetingu u Rijeci koji je održan 22. svibnja okupilo se 34 motora sa 36 žena. Iznad svih očekivanja!

Nakon što je u nedjelju 22. svibnja vrlo uspješno "probijen led" s 1. Photo Meetingom koji je u Rijeci okupio preko 30 motoristica s područja istarske i primorsko goranske županije, došao je red i na 2. Photo Meeting koji će se održati u nedjelju 3. srpnja na ranču Ramarin koji je domaćin ovog događaja. 

Moto Trip Croatia pokrenuo je projekt pod nazivom Na dva kotača protiv predrasuda u sklopu kojega provodi grupno, odnosno zajedničko fotografiranje hrvatskih motoristica na četiri lokacije diljem Hrvatske kako bi se ukazalo na predrasude s kojima se motoristice susreću i dala im se podrška. Prvo takvo fotografiranje održano je će u nedjelju 22.5.2022.g. u Rijeci za motoristice iz Istarske i Primorsko goranske županije