Za 2023.g. najavljujemo novi projekt pod nazivom MOTO TRIP LIJEPA NAŠA. Događaj bi se održavao tokom vikenda a započeo bi na jednoj lokaciji petkom popodne gdje bi se družilo i prespavalo a u subotu u jutro bi krenula moto vožnja od cca 250 km. Obilazile bi se neke povijesne lokacije i kulturni spomenici sa nekoliko stajanja i zajedničkim fotografiranjem i snimanjem. Slijedio bi zajednički ručak na nekom od lokalnih OPG-ova ili seoskih gospodarskih imanja. Vožnja bi trajala cijeli dan a povratak na mjesto polaska bi bio pred večer i tamo bi se opet prespavalo uz organiziranu feštu za sve sudionike. U nedjelju je razlaz.

Moto Trip Lijepa Naša obuhvatit će sve ono što udruga Moto Trip Croatia ima za svoje ciljeve i djelatnosti a to je:

  • Promocija hrvatskih kulturnih, prirodnih i povijesnih znamenitosti
  • Promocija moto turizma u Hrvatskoj

Moto Trip Lijepa Naša održati će se dva puta a možda i više, ovisno o nekoliko čimbenika, ali za sada je planirano održavanje u Istri i u Slavoniji. Vrlo vjerojatno da bi se u Istri događalo u 5. mjesecu a u Slavoniji tokom ljeta. Ako bude interesa isto bi se moglo organizirati u Zagorju, Lici, Međimurju... 

DSC 0145 2Tko može sudjelovati? Sudjelovati mogu svi motoristi iz Hrvatske ali i stranci. Sudjelovati mogu pojedinci, klubovi, svi. Na ovaj način želimo i strancima pokazati prirodne ljepote ali i turističke potencijale kontinentalne Hrvatske.

Svi zainteresirani koji žele biti dio ovoga projekta i koji bi nas htjeli ugostiti, moto klubovi, kafići, OPG-ovi, seoska i gospodarska imanja, restorani, konobe, rančevi i sl., mogu nas kontaktirati na Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi smo detaljnije objasnili kako će sve funkcionirati.

Dakle, biti će to vožnja pojedinim hrvatskim regijama tokom koje će se obići kulturne i povijesne znamenitosti a sve to će biti kao i do sada praćeno s bogatim fotogalerijama, snimanjem s dronom , reportažom itd. Za sudionike vožnje ovo je odlična prilika za druženje i upoznavanje, za vožnju nekim novim cestama i krajevima a za ugostitelje prilika za promociju ali i zaradu jer kod njih ćemo jesti, spavati i sl.

Za sada je ovo najava za iduću godinu a tokom zime kako se projekat bude razvijao tako ćemo vas i obaviještavati o novostima.

Zapamtite ime projekta jer siguran sam da će vam se ova ideja svidjeti i da ćete jedva čekati vožnju i prijavu: MOTO TRIP LIJEPA NAŠA.

 

Tekst i foto: Dražen Kasprek