Pin It

Nikola će navršiti 18 godina u 11. mjesecu i od rođenja boluje od spinalne mišićne atrofije te ima manje od 7% mišićne mase u tijelu. Krajem 2019. je provedeno istraživanje u četiri zagrebačka kvarta i utvrđeno je da je čak 50% pješačkih prelaza nesavladivo ili teško savladivo osobama u kolicima.

20220509 124032Vožnjom smo željeli pokazati sa kakvim se problemima susreću osobe sa invaliditetom ali nitko od novinskih kuća nije odreagirao na to, nije im vijest valjda dovoljno bombastična.

Nikolin otac je biker pa je svoju ljubav prema motorima prenio i na Nikolu a u bikersom svijetu rodila se ideja od strane Borisa Ivančića da se ovakve vožnje podrške voze svake godine.

Ove godine skupilo se 100-tinjak motora a u kratkom defile kroz Stupnik gdje su djeca bila oduševljena motorima, bilo je bikera iz raznih MK, MC kao i free ridera. Svi su došli punog srca jer su znali da će razveseliti jednog posebnog dečka.

Na samom dolasku pred kuću Nikola nas je dočekao sa velikim osmjehom na licu što je i bio krajnji cilj, pozdravili smo se s njim i popričali na kratko, nekolicina mu je poklonila razne naljepnice, prišivke i privjeske što je on sa oduševljenjem prihvatio.

Provozao se po cesti u svojim motoriziranim kolicima da pogleda motore koji su mu došli u posjetu, a kao najljepšeg izdvojio je Yamahu MT07 kojeg je vozila jedna cura.

Nakon kratkog fotografiranja i razgovora ekipa se počela razilaziti a za Nikolu i za nas bio je to jedan lijepi dan.

 

Igor Smontara