Održano predavanje u zadarskoj osnovnoj školi

Danas je u zadarskoj osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje održano treće predavanje iz ciklusa Fotografija u geografiji. Gost predavač bio je Dražen Kasprek, fotograf, idejni začetnik, autor reportaža, portala i udruge Moto Trip Croatia

20220510 121533Nedavno sam pisala koliko me je oduševila ideja da se ovako kako je Dražen, pristupi promociji svih onih ljepota prirodne i kulturne baštine Hrvatske i najavila njegovo gostovanje. Tema današnjeg predavanja bila je Uloga i važnost fotografije kao dokumenta vremena očuvanja prirodne i kulturne baštine.

Tako su učenici 6. razreda, imali priliku, uz predivne fotografije, slušati i doznati zanimljivosti vezane uz njihov nastanak.

Doznalo se o brojnim legendama, anegdotama i pričama, koje su dodatno obogatile samo predavanje i dalo mu posebnu notu. Djeca su oduševljeno slušala legende o rapskom Kalifrontu, istarskom divu Dragonji, trsatskom zmaju, riječkoj divovskoj hobotnici, senjskoj Crvenokosoj Zori… Na kraju predavanja uslijedila su i brojna pitanja potaknuta znatiželjom novih spoznaja. 

Veliko hvala našem gostu i pozivamo ga da nas opet posjeti, a do tada pratimo tekstove i fotografije kroz njegove putopisne reportaže na Moto Trip Croatia.

Teks i foto: Lidija Ivon prof. 

 

 

 

 

20220510 121705

20220510 122411

20220510 130639

 

Check Also

Poziv fotografima i snimateljima!

Poštovani profesionalni i amaterski snimatelji i fotografi. Udruga Moto Trip Croatia poziva vas na moto …

Reportaže Moto Trip Croatia kao tema na Festivalu znanosti

Festival znanosti je manifestacija koja se na razini cijele Hrvatske ove godine održava od 2. …