Prijavi se za moto event bajkerica na Rabu!

Otok Rab i ove je godine domaćin međunarodnog moto eventa pod nazivom MTC FELIX ARBA. Događaj je to šarolikog sadržaja i nešto potpuno drugačije od svih moto događanja u Hrvatskoj. Naime, u središtu pozornosti ovog događaja su žene motoristice i cijeli događaj podređen je i prilagođen njima. Treba napomenuti da ovo nije klasični moto susret kakve organiziraju moto klubovi, a nije ni isključivo ženski moto susret.

mockup of a man prijava1

Recimo da je to nešto između svega toga i svojim sadržajem i programom nudi dobro zabavu sudionicama, gostima, njihovim pratnjama, prijateljima, ali i lokalnom stanovništvu i turistima. S obzirom na mjesto događanja, a to je glavni trg u gradu Rabu, i lokalna zajednica je prepoznala ovaj događaj kao zanimljiv doprinos promidžbi rapskog turizma, te općenito razvoja turizma na otoku Rabu. U događaj su uključeni brojni privatni iznajmljivači, restorani, kafići… Tako da je koristi od ovog događaja višestruka za lokalnu zajednicu i gospodarstvo.

Datum održavanja je od 31. svibnja do 2.lipnja, a motoristi koji dolaze na ovaj događaj, a to se pokazalo prošle godine, su vrlo šarolika ekipa većinom free ridera, ali i članovi moto klubova. Jednostavno ovaj događaj nudi nešto više i nešto drugačije od klasičnih moto susreta, a to je da i oni koji ne vole klasične moto susrete mogu otići sami ili sa svojim partnerima/ partnericama na ovakav događaj i svatko će pronaći nešto za sebe, a opet mogu uživati u nekm zajedničkim aktivnostima.

ŠTO VAS SVE OČEKUJE NA RABU?

Kada smo već kod sadržaja treba spomenuti da je ovaj event u stvari nekoliko eventa u jednom pa tako na glavnom gradskom trgu održati će se Moto Show na kojemu možete cijeli dan uživati u prezenatacijama i testnim vožnjama raznih modela motocikala marke Benelli, Zontes CF Moto. Da nebi sve bilo samo u znaku motora pobrinut će se nekoliko hrvatskih pivara sa svojim craft pivima, pa ćemo tako ove godine imati priliku kušati Rajsko pivo domaće rapske pivovare iz Lopara, zatim piva vinkovačke pivovare Valens, slavonskobrodske pivovare Funky Brewery, i đakovačke pivovare Black Hat čija je vlasnica ujedno i sama bajkerica.

Sve započinje već u petak 31. svibnja u 22.00h u baru Forum u Donjoj ulici u Rabu na Welcome partyu. Glavni i najatraktivniji događaj je okupljanje bajkerica na glavnom trgu u Rabu a potom i njihov veliki defile po cijelom otoku. Okupljanje počinje u suvotu 1. lipnja u 12.00 sati da defile kreće sa trga u 14.00h. Defile mogu voziti isključivo žene a muški dio pratnje i gostiju za to vrijeme može kušati piva ili gledati modele novih motocikala na trgu. Defile završava na oješčanoj plaži Pudarica uz kupanje i party u beach baru Santos.

mockup of a man prijava3Vrhunac dana očekuje se uz pravi rock spektakl u kojemu sudjeluju tri vhunska rock banda: Cota G4, Jelusick band i Southern Crowd. Biti će to pravi spektakli sa vruhunskom produkcijom, ozvučenjem i rasvjetom.

ROck fest traje od 21.00 h do 01.00 iza ponoći a nakon toga slijedi ludi After party u baru Old Town na rpaskoj rivi sa posebnim iznenađenjem za bajkerice.

Nedjelja dopodne rezervirana je za organizirani obilazak stare gradske jezgre sa turističkim vodićima a koji uključuje i posjet Kući rabske torte i udruzi Rapskih samostreličara.

KAKO I GDJE SE PRIJAVITI? 

Za sve sudionice je obavezna prijava na event koja se vrši putem online formulara.

U formular se upisuju uobičajeni podaci te se izabiru opcije o veličini majice i izletu s brodom. Naime, uplatom kotizacije koja iznosi simboličnih 20€ po osobi svaka sudionica dobiva besplatnu majicu s logom eventa, pravo na povoljniju cijenu smještaja, besplatno vođenje starom gradskom jezgrom uz pratnju turističkih vodića i karticu s popustima do 20% u nekoliko restorana. Dakle puno toga se dobije s prijavom a sve u cilju kako bi boravak na Rabu bio svima što ugodniji, zanimljiviji, kako bi Rab što bolje upoznali, ali i kako bi prošli što jeftinije. 

Svaka žena koja dolazi sa svojim motociklom prijavljuje se kao SUDIONICA, a žene koje su suvozačice i muškarci koji dolaze kao podrška, prijavljuje se kao GOSTI.

Svi prijavljeni gosti pa tako i muška pratnja za svoju kotizaciju dobivaju isto što i bajkerice a jedina je razlika u tome što muškarci ne mogu voziti defile.

Nakon što se uplati kotizacija i ispuni online formular, na E-mail stiže link na kojemu svi prijavljeni mogu pretraživati ponuđeni smještaj. Radi se o iznajmljivačima koji su svoj smještaj ponudili za ovu prigodu po povoljnijoj cijeni od one redovne. Uz fotografije smještaja nalazi se i opis, adrese, kontakt, udaljenost od mjesta događanja pa tako sudionici odmah mogu sami izabrati i rezervirati sebi smještaj po toj povoljnijoj cijeni.

Ove godine nas očekuje još više sadržaja i zabave a dobre atmosfere neće manjkati. Prijave su počele 15. siječnja i do sada (1.ožujka) prijavljeno ih je već više od 160-tinjak iz nekoliko zemalja. Osim iz Hrvatske najbrojnije su slovenke, pa potom slijede austrijanke, a stižu i cure iz Slovačke, BiH, Crne Gore, Njemačke itd.

Dakle, ako ste bajkerica, ne razmišljajte puno nego se prijavite. Ako niste bajkerica ili bajker a svejedno želite biti dio ovog događaja i atmosfere, možete doći čak i sa autom na ovaj događaj i povesti svoje prijatelje i ako se prijavite i platite kotizaciju koristiti sve ovo spomenuto.

NAPOMENA: Svi koji plate kotizaciju i registriraju se trebaju se javiti na Rabu kada stignu kako bi ih se upisalo i kako bi preuzeli svoje majice, akreditacije, kartice za popuste i karte za izlet. To mogu napraviti već u četvrtak 30. svibnja na terasi restorana DOCK 69 na adresi Obala kralja Petra Krešimira IV od 17.00 do 20.00 h. I u petak od 17.00 do 20.00 h na terasi bara Forum u Donjoj ulici u Rabu.

Prijave su otvorene, vidimo se na Rabu od 31.5. do 2.6.2024.!

Prijavnicu možete ispuniti ovdje: ONLINE PRIJAVE ZA MTC FELIX ARBA 2024
Za sve dodatne infromacije ili nejasnoće javite se na naš Email: mototripcroatia@gmail.com