2. međunarodni moto event za žene na otoku Rabu

Od 31. svibnja do 2. lipnja otok Rab biti će drugi put po redu domaćin međunarodnog moto eventa za žene motorisitice MTC FELIX ARBA (MTCFA). Prvi takav event održao se prošle godine kada su se na Rabu okupile 104 motoristice iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Austrije.

Na ovogodišnji event do sada je registrirano preko 200 žena motoristica iz Austrije, BiH, Slovenije, Njemačke, Slovačke, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Italije… Osim 200-tinjak bajkerica na event se prijavilo i otprilike toliko drugih posjetitelja a očekuje se i dolazak određenog broja posjetitelja koji dolaze u svom aranžmanu.

MTCFA se razvio iz ideje o podršci ženama motoristicama koje se svakodnevno susreću sa raznim predrasudama od strane svoje okoline pa čak i obitelji. Iako je glavni događaj eventa okupljanje i defile bajkerica, dobrodošli su svi i svatko se može prijaviti i doći na Rab podržati bajkerice.

Ovaj event se razlikuje od klasičnih moto susreta po tome što se on ne događa u nekom privatnom klupskom prostoru nego u strogom centru grada i u njega su uključeni brojni lokali, restorani, udruge, iznajmljivači itd.

DEFILE BAJKERICA
Središnji događaj ovoga eventa je okupljanje i veliki defile žena bajkerica po otoku Rabu (cca. 30 km defile). Defile po otoku voze isključivo žene a ostali posjetitelji za to vrijeme mogu uživati u drugim sadržajima poput Moto Show-a, Craft Beer Festivala, Rock Festivala itd.

Okupljanje bajkerica započinje 1. lipnja u 11.00 sati na trgu sv. Kristofora u Rabu. U 13.00 sati kreće defile iz Raba prema Loparu gdje će biti i pauza. Nakon pauze i okrijepe defile se nastavlja prema plaži Pudarici i završava kod beach bara Santos.

Ženama bajkericama u beach baru Santos osigurat ćemo privatnost i druženje, sunčanje, kupanje u bazeu i moru itd. Od 16.00 do 18.00 sati Santos je na raspolaganju samo bajkericama a naši redari pobrinuti će se da ih nitko ne ometa za to vrijeme.

U Santosu će osim žena bajkerica biti prisutni naše osiguranje, fotografi, snimatelji…

NAPOMENA: Fotografi i snimatelji biti će prisutni samo na početku i prvih pola sata u Santosu a nakon toga će se povući. S naše strane kao organizatora NEĆE biti nikakvih fotografija žena bajkerica u kupaćim kostimima ili za vrijeme sunčanja i kupanja. Sve takve fotografije koje se pojave u javnom prostoru mogu biti isključivo od samih sudionica ali ne i od nas organizatora eventa.

Naši redari u Santosu će biti do 18.00 h kada završava službeni dio ali sudionice defilea mogu i dalje ostati tamo a u Rab se vraćaju individualno kako i kada tko želi.

Kao organizatorima ovoga eventa želja nam je žene bajkerice izvući iz cijele one gužve i omogućiti im da dio vremena provedu same u međusobnom druženju i upoznavanju jer ipak je ovo njihov dan. Nakon toga mogu se opet pridružiti svojim prijateljima i pratnjama na večernjem koncertu u Rabu.

SADRŽAJ ZA SVE OSTALE POSJETITELJE EVENTA

S obzirom da su na ovaj event dobrodošli i svi ostali posjetitelji i za njih smo pripremili bogat program. Svi oni koji će na Rab doći već u četvrtak 30. svibnja na Dan državnosti, na trgu sv. Kristofora u večernjim satima mogu prisustvovati atraktivnim viteškim igrama i turniru Rapskih samostreličara.

U petak 31. svibnja od 22.00 h u baru Forum je Welcome party za sve sudionice i posjetitelje. Za dobru atmosferu pobrinut će se DJ Kristina Blondes. Osim što će biti DJ na partyu, Krstina je i bajkerica koja će sudjelovati u defileu, a zatim u subotu voditi program koncerta, ali i poslije koncerta na After Partyu u Old Townu opet biti DJ.

U subotu 1. lipnja već u 8.30 h organiziran je prvi obilazak grada Raba sa turističkim vodićima a koji uključuje i obilazak Kuće Rapske torte i udruge rapskih samostreličara.

Od 9.00 h na trgu. sv. Kristofora počinje Moto Show na kojemu će se predstaviti 3 moto branda sa ukupno 20-tak modela motocikala. Moto Show traje do 17.00 h a možemo ga podijeliti na dva osnovna djela. U prvom dijelu od 9.00 do 13.00 posjetitelji će moći razgledati izložene modele i prijavljivati se za testne vožnje. U drugom dijelu od 13.00 do 17.00 sati moći će se neke modele i testirati vožnjom po Rabu.

Craft Beer Festival je još jedan dodatni sadržaj koji takođr možemo podijeliti na dva dijela. Od 11.00 h do 17.00 na trgu sv. Kristofora predstaviti će se četiri hrvatska proizvođača craft piva. Nakon pauze od 17. do 20.00 a neposredno pred početak koncerta pivari će opet otvoriti svoje točionike kako nebiste žedni dočekali koncert.

Rock Festival je središnji dio subotnje večeri koji se također događa na trgu sv. Kristofora. U sklopu festivala moći ćete uživati u vrhunskim izvedbama Jeluscik banda, Cote G4 i Southern Crowd. Rock Festival počinje u subotu 1. lipnja u 21.00 i traje sve do 01.00 h iza ponoći.

After Party nakon koncerta je za one najupornije kojima je još rano za spavanje a održat će se u Old Town baru od 01.00 iza ponoći pa sve do ranojutarnjih sati. Na njemu će vas opet zabavljati naša DJ Kristina Blondes.

Nedjelja u jutro rezervirana je za drugu turu onih koji žele upoznati povijest i kulturu Raba ali i posjetiti Kuću Rabske torte i udruga Rapskih samostreličara, a sve to uz stručno vodstvo turističkih vodića. Druga tura kreće u nedjelju 2. lipnja u 10.30 h sa trga sv. Kristofora.

REGISTRACIJE I PRIJAVE
Za sudjelovanje u defileu kao sudionica bajkerica obavezna je registracija i uplata kotizacije od 20€. Za tu kotizaciju dobije se majica, povlaštena cijena smještaja i akreditacija s kojom se ostvaruje popust u šest rapskih restorana, pizzerija, konoba i fast fooda (popusti od 15-20%), i besplatni obilazak grada sa turističkim vodićima.

Ostali posjetitelji nisu se obavezni registrirati i mogu doći slobodno u svom aranžmanu, ali ako to žele onda i oni ostvaruju sve navedene pogodnosti.

Nakon što se registrirate putem našeg online formulara: https://forms.gle/hFyehUUV2uiw1ez18 na vaš mail stići će automatska potvrda registracije a ubrzo nakon toga i mail od nas u kojemu ćemo vam ponuditi smještaj po povlaštenim cijenama.

Svi koji ste se registrirali putem našeg formulara ( i sudionice i posjetitelji) nakon što dođete na Rab javite se u restoran DOCK 69 na rapskoj rivi u kojemu će biti naš glavni prijavni centar. Tamo ćete prijaviti vaš dolazak i preuzeti vaše majice, akreditacije za popuste i letke sa detaljnim opisom i satnicom programa, popisom restorana u kojima možete ostvariti popuste i brojevima taxija koji će za ovu priliku voziti po jeftinijim cijenama od redovnih.

Mislili smo na jako puno detalja i želimo da se na Rabu ugodno osjećate, da vam bude lijepo i nezaboravno. Molimo vas da poštujete upute naših redara u vezi parkiranja i ponašanja jer sve ovo se događa u povijesnoj jezgri staroga grada i prema takvoj kulturnoj i povijesnoj vrijednosti svi skupa se moramo odnositi s poštovanjem.

Vidimo se na Rabu i dobro nam došli!

Predsjednik Udruge Moto Trip Croatia
Dražen Kasprek