Bikers Friendly: Restoran Jure – sv. Marija Magdalena

Kada magistralom prašite prema Dalmaciji ili iz Dalmacije prema Kvarneru ono što najviše volite su zavoji na dijelu ceste od Starigrad Paklenice do Karlobaga. Jedan od najdužih zavoja na tom dijelu ceste nalazi se u “zloglasnom” mjestu sv. Mariji Magdaleni. Kada kažem “zloglasno” onda mislim na buru koja kada puše zatvara cestu upravo do ovoga malo mjestašca na jadranskoj magistrali.

DSC 0306Ali ako vas bura čak i zaustavi u tom mjestu nemate brige jer tu je za vas Jure! Restoran Jure poznat je nadaleko po svojoj lokaciji, po dobroj hrani, prihvatljivim cijenama i po ljubaznom i srdačnom vlasniku i osoblju restorana.

Restoran Jure je mali obiteljski restoran osnovan još 1996. godine. Iako je lokal na takvoj lokaciji da kroz njega prolazi veliki broj slučajnih prolaznika ipak ima veliku većinu stalnih gostiju koji se iznova vraćaju, kako sami kažu, zbog ukusne domaće hrane i ljubaznosti domaćina.

Ako vas uhvati loše vrijeme i bura ili vam se svidi plava boja mora preko puta restorana i poželite ovdje ostati neko vrijeme, ni to nije problem jer Jure nudi sobe i apartmane uređene po standardu 4 zvjezdice. Pravo iznenađenje doživjet će te na terasi ispred soba i apartmana kada ugledate veiki bazen s terasom za sunčanje, pa vi onda birajte more ili bazen, kokteli ili pivo… Zbog uređenosti, čistoće i ljubaznosti smještaj ima visoke ocijene na internetskim platformama koje se bave prodajom istih.

Uz ugostiteljstvo obitelj se bavi i ribarstvom i iznajmljivanjem plovila, pa je tako njihovim gostima a i svima ostalima, na raspolaganju dva glisera koji se mogu iznajmiti na dan ili duže.

Ribarstvo se uglavnom bazira na ulovu podvelebitskog škampa iz vrše po kojem iz godine u godinu postaju sve poznatiji.

DSC 0373Sve što trebate učiniti slijedeći put kad prolazite ovom cestom je stati, parkirati motor i zavaliti se u debeli hlad restorana Jure, i osoblju reći da ste pročitali ovaj članak na Moto Trip Croatia i počastit će vas rakijom. Jedino se morate pripaziti da ne upadnete u napast i ne poželite tamo ostati barem deset dana.

Google maps lokacija: Restoran Jure

 Kontakt : Jure Vukić
     Tel.: 098 388 048

Profil Restorana Jure na našoj Bikers Firendly interaktivnoj mapi možete vidjeti ovdje.

Ukoliko želite i vaše usluge uvrstiti u našu interaktivnu mapu Bikers Firendly kako bi vas putnici motoristi mogli lakše pronaći, pošaljite nam upit na Email: mototripcroatia@gmail.com