Reportaže Moto Trip Croatia kao tema na Festivalu znanosti

Festival znanosti je manifestacija koja se na razini cijele Hrvatske ove godine održava od 2. do 7. svibnja. Cilj je približiti znanost javnosti i motivirati mlade ljude za stjecanjem novih znanja i vještina, kao i jačanjem istraživačkog duha. Ovogodišnja tema Festivala znanost je Život.

IMG 20220503 WA0010Tako su učenici 6. razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje na satu geografije, nizom aktivnosti (izrada prezentacija, plakata itd.), bili dijelom obilježavanja ove važne manifestacije.

Obradili su temu Život krajolika kroz autorske tekstove i fotografije Dražena Kaspreka, osnivača i urednika portala Moto Trip Croatia koji promovira prirodnu i povijesno – kulturnu baštinu Hrvatske. Učenici su tako obogatili svoja znanja o prirodnim ljepotama i povijesno – kulturnim znamenitostima Hrvatske.

Kroz veselu atmosferu punu novih saznanja, izrazili su interes i želju da i sami posjete neke od lokaliteta o kojima se razgovaralo i naprave o njima prezentacije za neke od idućih satova geografije.

 

 

Tekst i foto: Lidija Ivon prof.

 

Check Also

Poziv fotografima i snimateljima!

Poštovani profesionalni i amaterski snimatelji i fotografi. Udruga Moto Trip Croatia poziva vas na moto …

Održano predavanje u zadarskoj osnovnoj školi

Danas je u zadarskoj osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje održano treće predavanje iz ciklusa Fotografija u geografiji. Gost …