Bikers Friendly: Konoba & Bar Stray Cat – Tribunj

Polako se širi naša baza bikers friendly mjesta u Hrvatskoj. Od privatnog smještaja za svačiji džep, preko hotela i ekskluzivnih vila pa do restorana, pizzeria, barova… Jedno od takvih mjesta je i konoba & bar Stray Cat u Tribunju. Za one koji ne znaju gdje je Tribunj bilo bi vrlo nesmotreno s moje strane reći da je Tribunj pokraj Vodica, nego treba mudro reći da je Tribunj 15-tak kilometara prije Šibenika ako dolazite iz smjera Zadra.

DSC 0147Malo i šarmantno srednje dalmatinsko mjesto čija se stara gradska jezgra prostire na malom otočiću ispred mjesta i do kojega se dolazi malim kamenim mostom. Odmah 50-tak m od mosta dočekat će vas trgić sa ljetnom pozornicom i do nje Stray Cat!

A Stray Cat vam je baš cool mjesto sa dobrom klopom i odličnom glazbom! Pomalo možda i malo neuobičajeno mjesto uz more. Navikli smo da u lokalima na jadranskoj obali slušamo dvije vrste glazbe: domaću glazbu i stranu modernu, ona koja je sad u điru. Postoji i ona treća ali ona ipak više svira u nekim noćnim klubovima poslije ponoći.

Međutim, zateknete li se u Stray Catu u jutro na kavi, popodne na nekom hladnom osvježenju ili na večer na večeri, ili ste došli samo na hladno pivo, iz zvučnika ćete začuti AC/DC ili možda ZZ TOP.
Ok, sad smo riješili i tu nedoumicu, zašto se lokal ne zove Galeb, Žal, Plaža, Dalmatino ili Palma nego se zove Stray Cat, po rockabilly bandu.

Šime bajker

Srednja Dalmacija je često bajkersko odredište ali i mjesto kroz koje se samo prolazi, ali i zaustavlja na klopu, cugu… Kako god bilo Stray Cat će vrlo rado ugostiti vašeg dvokotačnog ljubimca ispred svog ulaza dok vi klopate i cugate na terasi lokala i dok vam tamo neki stari roker skriven u zvučniku prebire prstima po svom Fenderu.

U Stray Cat sam navratio kao i u svim svojim izletima i reportažama po gradovima u „najgore“ ljetno vrijeme, ono poslije ručka. Vani sunce nemilice prži, turisti ne izlaze iz mora a terase su uglavnom prazne i čekaju pad temperature i mraka. Ispred ulaza u lokal bio je parkiran crni chopper a jedina osoba na terasi bio je momak s crnim sunčanim naočalama i kožnom bajkerskom prsluku. Nekako sam bio siguran da je to baš on, Šime Perkov, vlasnik Stray Cata (kako li sam samo pogodio da je to baš on??)

DSC 0041 2Pozdravljamo se, upoznajemo, sjedam za stol s njim i naručujem kavu. Osvrćem se onako iz stolice i gledam vanjsku terasu, gledam na kat i onu unutarnju, šank vani skoro na ulici… Sve u svemu, velik lokal i čini mi se jako zanimljiv u noćnom điru.

Šime, reci mi nešto o sebi – govorim mu ja dok on i dalje skriven iza sunčanih naočala nevoljko priča o sebi. Govori mi samo da ga ne fotografiram jer ne voli to… Naravno da ću ga fotografirati.

Priča mi o svojoj mladosti, radu na ribarskim brodovima i velikoj životnoj odluci… A ne, ne, nije to bila neka filmska odluka. Momak je imao 20-tak godina, shvatio je da svi imaju cure a on smrdi po ribi. Odlučio je postati konobar, barmen. Bit će onda i cura.

Postao je dobar, čak štoviše, odličan barmen. Plovio je na kruzeru i radeći kao barmen, usavršavao svoje znanje i vještine i čekao priliku. Prilika je došla 2019.g. kada uzima u najam lokal u kojem je vidio neiskorišten potencijal. Vrlo brzo od običnog restorančića pretvara ga u mjesto gdje se dobro jede, ali i gdje se na večer ide u izlazak, gdje se vani na šanku miksaju kokteli i gdje svira najbolji rock na svijetu!

Stray Cat

Ušao je u poslovni rizik a onda su došle i dvije pandemijske godine ali Šime nije odustao. Iskreno, i ne izgleda kao osoba koja odustaje. Nekako mi se više čini kao netko tko će i DSC 0060glavom kroz zid ako baš treba. Ta karakteristika se pokazala presudnom u ova krizna vremena jer uspio je Stray Cat pozicionirati na Tribunjskoj turističkoj karti kao mjesto na koje dolaze bajkeri. Ono što se meni čini još važnijim, uspio je pozicionirati Stray Cat kao rokerski lokal u ovom turističkom mjestu a to je vrlo teško postići danas kada si u okruženju svih mogućih žanrova toliko različitih od gotovo izumrlog rock and rolla.

Stray Cat je jedno jako ugodno osvježenje u svakom pogledu i ako dolazite u Tribunj on će vam sigurno postati baza. Ako samo prolazite pokraj Tribunja obavezno svratite ovdje na osvježenje jer Tribunj, Stray Cat i Šime su itekako bikers friendly!

Žao mi je što sam morao nazad a da nisam osjetio čari noćnog đira Stray Cata ali nekako imam osjećaj da će se to još ovog ljeta promjeniti.

Za Google maps lokaciju klikni OVDJE

 

Tekst i foto: Dražen Kasprek