Mladenci iz Posedarja

Ovo je prvi tekst koji objavljujem s vremenskim odmakom od godinu dana. Zašto? Kada se ovo dogodilo prošle godine ova stranica još nije postojala. Postojala je samo Facebook stranica i na njoj su ove fotografije objavljene a kako je Facebook vrlo ažuran, ovih dana me je podsjetio na godišnjicu toga događaja. Pa onda evo na ovaj način čestitam prvu godišnjicu braka mladom bračnom paru iz Posedarja, Mateji i Antoniju.
No, krenimo redom.

Bila je sredina lipnja 2020.g. i nakon svih onih zatvaranja i izolacija izazvanih pandemijom corona virusa, napokon se situacija popravila i izašli smo iz lockdowna. Frend i ja iskoristili smo priliku za vožnju motorima i dogovorili smo đir do Zadra i povratak na Rab preko Paga. Počelo je uobičajeno, lagana vožnjica magistralom, stajanja, fotografiranja prekrasne prirode i prvo zaustavljanje na kavu, kao i inače, u Starigrad Paklenici. Nakon toga spuštamo se u podnožje mosta Maslenica kako bih od tamo napravio neke zanimljive snimke, a onda krećemo dalje prema Posedarju i plaži sv. Duh i istoimenom otočiću i crkvici na njemu. Sv. Duh je svojevrsni zaštitni znak Posedarja i svtako tko dolazi ili samo prolazi navrati ovdje vidjeti tu ljepotu i napraviti pokoju fotografiju. 

 DSC5033Stižemo na parking ispred plaže i još nismo ni stali a prema nama već prilaze neki ljudi u odijelima, muškarac i žena… Skidam kacigu a oni uzbuđeno pitaju: “Oprostite, mogu li mladenci napraviti par snimki na vašim motorima?” Tek tada vidim da se radi o mladencima. Gledam u frenda, on sliježe ramenima kao da hoće reći – zašto ne. S obzirom da ni ja nisam imao ništa protiv, parkiramo motore i prepuštamo ih mladencima. I prije nego njihov fotograf počinje sa fotografiranjem ja iz bisaga na motoru vadim svoj Nikon, namještam se i počinjem škljocati. Vidim da su svi u čudu, od kuda sada meni fotoaparat?? Objašnjavam da se i ja amaterski bavim fotografijom i da nisam profesionalac kao njihov fotograf ali ako nemaju ništa protiv da bih i ja napravio par fotki. I fotografiranje počinje. Mladenka kao da je sišla s modne piste, izgleda prekrasno na motoru, a osim prirodne ljepote koja ju krasi, kao da je rođena na ovoj Hondi Rebel! Mladoženja, visok momak, bori se sa Kawasaki Vulcanom ali ide i njemu dobro, snalazi se. Aparati škljocaju, mladenci se uživili u photoshooting, a znatiželjni turisti zastajkuju sa strane i promatraju što se događa. 

Nakon 15-20 minuta mladenci odlaze sa svojim fotografom prema crkvici, ja ih za kraj okinem još par puta i krenem se spremati za odlazak. Prilazi nam mladenkina kuma, vadi nešto novaca i govori: “Hvala momci, evo nešto malo za hladno pivo”. Mi se kao nećkamo ali kuma je odlučna i gura nam u džep lovu… 

 DSC5037 2Odlazimo prema Zadru i zaustavljamo se kod zadarskih morskih orgulja, parkiramo i tražimo terasu na kojoj ćemo potrošiti neočekivanu dnevnicu. S obzirom na temperature vani i na put koji nas još očekuje, odlučujemo se ipak za hladan Radler, pa neka sve bude po zakonu i propisu. 

I evo ove fotografije u nastavku su posljedica toga neočekivanog susreta a vi sami procijenite koliko je bio uspješan taj iznenadni i nepripremljeni photo shooting a mladencima iz Posedarja želim sretnu godišnjicu braka 🙂

 

 

 

 

Tekst i fotografije: Dražen Kasprek 

 

 

Check Also

Milovo sam garave i plave…

Bila je, mislim,1988.g kada nam je jednog dana razrednica u TOC “Đuro Đaković” u Sl. …

Drvene Turopoljske crkve i kapele 1. dio

Nedavno sam u jednoj reportaži spomenuo kako su autoceste skratile vrijeme putovanja, približile udaljena mjesta …