Krenule prijave za 3. međunarodni event za bajkerice na Rabu

Krenule su rane prijave za međunarodni moto event za bajkerice MTC FELIX ARBA 2025 koji će se održati od 29. svibnja do 1. lipnja 2025. na otoku Rabu.

Ovom akcijom organizator eventa, udruga Moto Trip Croatia, htio je na neki način nagraditi dio svojih pratitelja i simpatizera i pokušati im smanjiti troškove za dolazak na Rab.

Svjesni smo divljanja cijena u Hrvatskoj i koliko sve svakodnevno poskupljuje, od životnih namirnica do prijevoza, restoranskih i ostalih usluga, i znamo da nikome nije lako doći do Raba, iznajmiti smještaj i hraniti se po restoranima 2-3 dana. Iz toga razloga pokušavamo našim sudionicama i svim ostalim posjetiteljima što više izaći u susret. Međutim isto tako je i nama kao organizatorima sve poskupjelo, a s obzirom da imamo neki svoj nivo kvalitete i usluge na ovome eventu, a što su do sada prepoznali svi koji su dolazili na dosadašnja evente, i mi smo morali poskupjeti kotizaciju kako bismo održali potrebnu razinu kvalitete usluga i sadržaja.

Konkretno, prošli event nas je koštao nezamisliovo puno, ali imali smo vrhunski koncert sa grupama Cota G4, Southern Crowd i Jelusick. Zatim vrhunsko ozvučenje i pozornicu rapske firme koja se tim poslom bavi više od 20 godina… Imali smo nekoliko izlagača iz moto svijeta koji su predstavili najnovije modele motocikala. Puno smo uložili u digitalni marketing a rezultat toga bili su dolasci bajkerica iz Italije, Slovačke, Austrije, Crne Gore, Srbije… sveukupno iz 11 europskih država“  – govori nam Predsjednik udruge Moto Trip Croatia, Dražen Kasprek.

Odmah potom i nastavlja: „Imali smo puno upita o tome što ćemo sve spremiti za iduću godinu jer očito je da smo ljude naučili na dobar i kvalitetan sadržaj na ovome eventu, pa smo evo odlučili pusitit prijave već sada i to tzv. Early Bird, odnosno po povoljnijoj cijeni. Umjesto redovne cijene od 30€ trenutno se kotizacija može platiti 20€ po osobi a za tu kotizaciju dobiju se povlaštene cijene smještaja, i nekih outdoor aktivnosti koje spremamo, zatim popuste u nekoliko restorana i fast foodova itd. Očekivali smo par prijava u ovoj ranoj fazi ali u samo 48 sati imamo već 65 prijava a među njima su bajkerice iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Slovačke i BiH. Što će biti do početka eventa možemo samo zamišljati ali sasvim je izvjesno da na godinu rušimo sve rekorde i da nas na Rabu čeka još veći i bolji spektakl nego što je bio ove godine.

Financijsku i organizacijsku podršku eventu daju Grad Rab i TZG Raba koji su prepoznali kvalitetnu organizaciju ali i turistički i ekonomski potencijal za otok Rab: „Sa zadovoljstvom podržavamo događanja koja privlače ciljanu publiku u ovako velikom broju, ali ujedno pružaju našoj destinaciji ponudu namijenjenu svima i u koju se mogu uključiti svi zainteresirani. Zahvaljujući organizaciji od strane Udruge Moto Trip Croatia širimo ponudu u predsezoni i pokrivamo sve više različitih interesnih područja za posjetitelje, a ne sumnjam da će g. Kasprek, naravno uz podršku Grada i Turističke zajednice, ali i sve većeg broja uključenih dionika, pružiti još jedan nezaboravan event u našem gradu“ poručio je gradonačelnik Grgurić.

Podršci se pridružila i direktorica TZG Raba Ivana Matušan: „Izuzetno me veseli da Rab kao destinacija ima i ovakav tip događanja, koji okuplja posebnu nišu turista, ali isto tako uključuje čitav niz turističkih dionika – od iznajmljivača, hotelijera, ugostitelja… Kao turističkoj zajednici, drago nam je biti dio ove afirmativne priče koja ruši stereotipe i za to veliko hvala g. Draženu Kaspreku“.

Za idući event organizator je već počeo otkrivati karte što se tiče sadržaja, nastupa i svega ostalog. Zašto je to tako ako znamo da je ranije iskustvo da se detalji taje skoro do pred sam početak eventa, pitali smo g. Kaspreka: „Pa mislim da iako je ovo tek 3. event po redu u ovome obliku, da je među sudionicama i svim ostalim supporterima počeo uživati ugled dobre organizacije u kojoj se ništa ne prepušta slučaju i misli se na sve. Također postavili smo neki svoj standard i navikli smo ljude na to, ali s obzirom da je svake godine sve veći odaziv i dolaze nam gosti iz sve više europskih država, svaki novi event obogaćujemo sa novim sadržajima i taman kad svi kažu nemate više što novo izmisliti – mi izmislimo i nešto novo ubacimo. Ovaj puta smo odlučili stalno objavljivati što je sve novo kako bi ljudi već sada počeli planirati godišnje odmore i slobodne dane, spajati praznik i sl., jer nitko neće htjeti propustiti ono što sve spremamo. Konkretno, ovaj puta u cijelu priču osim privatnih iznajmljivača uključili su se i hoteli Arbiana i International, tako da praktički imamo više vrsta smještaja, za svačiji džep ponešto. Osim toga sudionice i ostale posjetitelje smještamo u centar događanja i sve im je u krugu 200 m, od smještaja do restorana, partya, koncerta, defilea… Znači nemaju potrebe na večer sjedati na svoje motore i nekuda ići nego se mogu slobodno opustiti i uživati“ – odgovara nam predsjednik Moto Trip Croatia.

I za kraj, kada već nema više nikakvih tajni i kada se s atraktivnom programom želi privući još više gostiju, koga možemo očekivati na koncertu? – pitali smo g. Kaspreka.

U subotu 31.5.2025 na Novoj Rivi od 20.30 sati možemo pogledati i poslušati vrhunski rock band Southern Crowd koji su bili i prošle godine i na neki način dobili nezaslužen tretman kao zadnji band. Ove godine oni otvaraju i vjerujem da će nas sve rasplesati hitovima američkoj južnjačkog rocka poput pjesama banda Lynyrd Skynyrd i sl. Biti će to pravo rock zagrijavanje jer od 22.00 h na binu nam stižu legende hrvatskog rocka, grupa Opća Opasnost“ – otkrio nam je sve karte Dražen Kasprek.

I što nam drugo preostaje nego već sada iskoristiti Early Bird kotizaciju i umjesto redovnih 30€ platiti sada ovih 20€, i iskoristiti sve povlastice kao registrirani supporter ili sudionica. Prijave možete izvršiti putem ovog online formulara OVDJE.

Check Also

Poziv fotografima i snimateljima!

Poštovani profesionalni i amaterski snimatelji i fotografi. Udruga Moto Trip Croatia poziva vas na moto …

Održano predavanje u zadarskoj osnovnoj školi

Danas je u zadarskoj osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje održano treće predavanje iz ciklusa Fotografija u geografiji. Gost …