I treći Photo Meeting uspješan i rekordan!

Karlovac 24. srpnja 2022. godine, 15.30 h. Sjedim u kafiću u sklopu kompleksa Aquatika. Ispijam kavu i pregledavam fotografije u fotoaparatu koje sam napravio do sada. Za sat i pol počet će okupljanje bajkerica za srednju, sjevernu i sjeverozapadnu Hrvatsku. Već dva takva okupljanja su iza mene i poprilično sam siguran da će sve dobro proći. Sada već imam nekog iskustva u tome pa mogu reći da znam što očekujem i kako će se razvijati.

DSC 0221 A još prije četiri – pet dana nije izgledalo tako. Kao prvo treba objasniti kako to izgleda organizacijski. Dakle, Moto Trip Croatia traži lokaciju za organizaciju ovog događaja. S obzirom da smo mi udruga i još k tome udruga koja postoji tek par mjeseci (čitaj: pare nisu problem, para nema!), bilo kakva organizacija nam je itekakav izazov. Zbog toga treba tražiti nekoga da bude domaćin događaja. Domaćinu događaja se prezentira koliko je marketinški atraktivno ugostiti takav događaj te mu postavljamo neke uvjete. Jedan od uvjeta je i da cure koje dolaze dočeka kava, sok, voda, sendvići…

Iako sve ove žene uvijek naglašavaju da njima ne treba besplatna kava i sokovi, mi kao organizatori želimo im osigurati makar to kada su se one već odlučile dovesti iz različitih gradova po najvećoj vrućini. Zbog loše komunikacije i neizvjesnoti sa domaćinom ovog našeg događaja a i pod cijenu totalnog fijaska, samo 4 dana prije bio sam prisiljen promijeniti lokaciju održavanja. Osvježenje za cure smo riješili tako da je jedan od članova Moto Trip Croatia kupio vodu kako bismo imali što dati curama.

Nova lokacija održavanja je bila Aquatika, muzej/slatkovodni akvarij i odmah sada bih iskoristio priliku i zahvalio bih se gospođi Ivani Kaleb Vuletić voditeljici marketinga u Aquatici, kao i osoblju i cjeloj ustanovi. Njih sam kontaktirao četiri dana prije susreta i zamolio da nas oni prime. Gospođa Ivana je bila izuzetno kooperativna i sa svoje strane je učinila maksimalno koliko je mogla. I definitivno nam je obogatila cijeli događaj s time što je curama osigurala besplatan ulaz u akvarij i razgledavanje istoga.

DSC 0222Na kraju je sve ispalo dobro. Cure su došle u rekordnom broju, njih 40! Sat vremena je trajalo druženje, upoznavanje, a onda smo se uputili u akvarij gdje je temperatura +19 C pa je to bila i za malo se osvježiti.

Nakon akvarija uslijedilo je zajedničko fotografiranje i snimanje. S obzirom da se događalo u neposrednoj blizini kupališta i šetnice uz rijeku Koranu privuklo je i dosta gledatelja koji su bili oduševljeni ženama i njihovim motociklima.

Na ovaj meeting smo imali i pokušaj ubacivanja maskiranih neprijatelsjkih diverzanata ali su vrlo brzo otkriveni i raskrinkani! Čak ni vrlo vjerne perike im nisu pomogle. Pozdrav dečkima iz TNT Riders koji su nas sve dobro nasmijali i osvježili ovaj meeting ?

Ono što je najvažnije da je cijeli događaj prema van izgledao odlično i da je sve prošlo u redu, a koliko je izazvao stresa, problema, koliko je trebalo truda u organizacijskom smislu to je druga stvar… i to je naša stvar. Moram zahvaliti svojim članovima Moto Trip Croatia koji su cijelo vrijeme bili na raspolaganju u organizacijskom smislu, ali i Dajani i Ivanu koji nisu članovi a koji su cijelo vrijeme bili na pomoći. To što se dogodilo s prvim domaćinom i svi problemi oko toga nisu u stvari nikakav problem jer uvijek se negdje nešto mora zatvoriti da bi se negdje otvorilo nešto još bolje i kvalitetnije.

Ono što sada nakon ovog trećeg photo meetinga mogu reći da je postala njegova glavna karakteristika je to zajedništvo žena, njihovo međusobno povezivanje, sklapanje prijateljstava…

Moja ideja je bila jednostavna: ja pronađem lokaciju, pozovem vas, fotografiram, družimo se uz kavu i sok i razgovor, i nakon toga ja to objavim na portalu, i tu moja uloga prestaje. Žene su te na kojima je naglasak. Žene dođu, upoznaju se, druže, sklapaju prijateljstva, i nakon što sve završi i ja odem svojim putem one ostaju s novim prijateljstvima.

DSC 0207Slijedeći 4. Photo Meeting biti će sredinom rujna u Dalmaciji. Imamo na stolu nekoliko opcija ali još uvijek nismo donjeli odluku gdje će biti. Planiramo to odlučiti do sredine kolovoza kako bi bilo vremena za organizaciju svega.

Taj 4. Photo Meeting biti će poseban! Osim što će okupiti bajkerice iz cijele Dalmacije, na njega su pozvane i sve ostale iz svih krajeva Hrvatske pa i šire! Prvo će se održati zajedničko fotografiranje dalmatinskih bajkerica a onda i svih ostalih bajkerica zajedno s njima. Ono što je posebno u ovome 4. Photo Meetingu je što će se on održati subotom, što će biti veliki defile, i što će nakon svega biti velika fešta uz neki dobar rock band.

Ovom prilikom pozivamo i sve potencijalne domaćine koji žele ugostiti ovaj događaj u organizaciji Moto Trip Croatia da nam se jave kako bi smo dogovorili suradnju i uvjete. Očekujemo preko 100 bajkerica i barem tri puta toliko svih ostalih gostiju a to onda znači stvarno veliku feštu za sve nas, i jako veliku reklamu za domaćina, lokalnu zajednicu itd.

Dakle, ovu malo neuobičajeno reportažu morao sam složiti na ovaj način jer ovo je treća i predzadnja, ali i rekordna. Morao sam objasniti i što se događa „iza kulisa“, onaj dio koji vi ne vidite i ne znate s čime se sve suočavamo organizacijski. U svakom slučaju ne zaboravite ono najbitnije:

  • na 3 dosadašnja meetinga okupilo se 106 bajkerica
  • nakon svakog meetinga ostaju nova velika prijateljstva, kako u moto svijetu tako i privatno
  • svaki meeting donio je izrazito pozitivnu atmosferu a to vam mogu potvrditi i sve ovo žene svojim iskustvima.

A kako vi žene koje ste sudjelovale na ova tri dosadašnja meetinga, gledate na sve to, kakva su vaša iskustva, dojmovi, primjedbe? Pišite, komentirajte….
Vidimo se u rujnu u Dalmaciji!

 

Tekst i foto: Dražen Kasprek

Check Also

Žene koje ruše stereotipe

Biti žena u ovom svijetu nije ni malo lako. I nije to samo fraza s …