Održan 2. Photo Meeting na ranču Ramarin

Prošao je i taj 2. Photo Meeting u organizaciji Moto Trip Croatia koji se ovaj puta održao na području Slavonije i Baranje. Domaćin ovog događaja bio je ranč Ramarin kojemu se ovom prilikom od srca zahvaljujemo na pravoj slavonskoj gostoljubivosti i njihovim djelatnicima na susretljivosti, strpljenju i profesionalnosti.

DSC 01192. Photo Meeting okupio je 32 motoristice sa područja Slavonije i Baranje. Prvotno se trebao održati u lipnju ali zbog lošeg vremena termin je prebačen na 3. srpanj. S obzirom da je dan ranije 2. srpnja bilo nekoliko moto susreta na koje slavonci i baranjci tradicionalno odlaze, a i na Đakovačke vezove koji se održavaju u Đakovu, broj od 32 motoristice je i viši od očekivanog. Nakon Rijeke i 34 motoristice koje su se tamo okupile s područja Istre i Primorja, sada su se i slavonke i baranjke pridružile ovoj ideji pa je ukupan broj motoristica narastao na 66! 

Velika vrućina i sva ta okolna događanja nisu spriječili ove žene da dojure na svojim motociklima u Garčin na ranč Ramarin. Neke od njih stigle su izravno sa moto susreta iz Bihaća a ostale cure došle su iz Slavonskog Broda, Đakova, Virovitice, Požege, Županje, Vinkovaca, Vukovara, Donjeg Miholjca, Osijeka…

Kao i na susretu u Rijeci i ovdje smo mogli vidjeti istu pozitivnu atmosferu. Bilo je tu mladih cura od 20-tak godina ali i starijih bajkerica iz Sl. Broda od kojih jedna koja iza sebe ima čak 50 godina staža na motociklu! Koliko je to samo prijeđenih kilometara?! Žene su se družile, upoznavale, razmjenjivale iskustva u vožnji, razmjenjivale brojeve i dogovarale neke nove zajedničke vožnje. I same kažu da je žalosno da se žene iz istog grada uopće ne poznaju međusobno i hvale ovakvu ideju jer ih povezuje i sa onim ženama koje nisu dio nekih moto klubova.

DSC 0138Zašto se ženama toliko sviđa ova ideja i zašto su je tako dobro prihvatile iako je organizirano od strane mlade udruge i ne još uvijek toliko poznatog web portala? Pa kako same kažu, zato što im nitko ništa ne nameće i ne govori što i kako bi trebale ili morale. Moto Trip Croatia je samo ponudio ideju, organizirao lokacije i ponudio usluge fotografiranja i medijski prostor na web portalu i društvenim mrežama a sve ostalo je na samim ženama. One se međusobno druže i upoznaju, one pokazuju javnosti da postoje, da ih ima puno, i one se bore protiv predrasuda. Ali znate kako kažu: Sto ljudi – sto ćudi. Nekome se ova ideja sviđa, a nekome se ne sviđa. I nema tu puno filozofiranja, kome se sviđa taj podržava a kome se ne sviđa taj produži dalje i sebi potraži nešto mu više odgovara. Tako je to u svemu.

Uz pregršt smijeha, pozitivne energije, zagrljaja, novih prijateljstava i turiranja motora prošao je još jedan Photo Meeting. Naravno, dio zasluge za takvu atmosferu ima i sama lokacija ranča Ramarin koji je smješten u tipičnu slavonsku idilu, u ravnici, okružen zlatnim i zelenim površinama. I to je jedno dodatno bogtastvo cijele ove priče jer promoviramo razne krajeve Lijepe Naše a upravo je to jedan od glavnih ciljeve udruge; promocija hrvatske kulturne, povijesne i prirodne baštine.

Napomenimo samo da su na samom početku bajkerice poslale posljednji bajkerski pozdrav nedavno prerano preminulom bjakeru, fotografu i novinaru Zadarskog lista Vedranu Sitnici. Vedran je nenametljivo i iz sjene podržavao cijelu ovu ideju i zajedno sa svojom suprugom objavljivao najave za photo meetinge i ostale aktivnosti Moto Trip Croatia.

DSC 0274Bilo je jako dirljivo vidjeti kako sve te žene koje se prvi puta vide, zajedno kao jedna, postupno pojačavaju gas a onda ga naglo spuštaju. I tako tri puta, kao posljednji pozdrav Vedranu. Vedrane, zavojite ti bile nebeske ceste!

Slijedeći 3. Photo Meeting održat će se u nedjelju 24.7. u Karlovcu ispred muzeja/slatkovodnog akvarija Aquatika. u 18.00 sati (okupljanje počinje od 17.00 h). Ovom prilikom pozivamo sve motoristice s područja sjeverne, srednje i sjeverozapadne Hrvatske da se pridruže sve većoj obitelji motoristica koje sudjeluju u ovom događaju.

Napomenimo još samo da će se 4. i zadnji Photo Meeting održati u Dalamciji i radit će se o pravom spektaklu jer osim motoristica iz Dalmacije pozvane su i sve ostale motoristice koje su sudjelovale na prijašnjim photo meetinzima, ali i one koje iz nekih razloga nisu mogle sudjelovati ni na jednom. Taj zadnji će biti i prava fešta jer na večer će biti svirka u živo, organizirano spavanje, hrana itd, a dobor došla je i viša muška pratnja, dečki, muževi, prijatelji…

Biti će to zadnji party sezone pa počnite već sada planirati dolazak u Dalmaciju sredinom rujna na završni Photo Meeting u organizaciji Moto Trip Croatia!

 

Tekst i foto: Dražen Kasprek 

Check Also

Žene koje ruše stereotipe

Biti žena u ovom svijetu nije ni malo lako. I nije to samo fraza s …