Moto event za bajkerice MTC FELIX ARBA i ove godine na Rabu

Drugu godinu za redom na otoku Rabu održati će se atraktivan događaj pod imenom MTC FELIX ARBA. Radi se o moto događaju namijenjenom prvenstveno ženama motoristicama ali i svim ostalima. Sve je počelo početkom 2022.g. kada je Moto Trip Croatia, tada još uvijek samo kao Facebook stranica a sada kao udruga, organizirao nekoliko okupljanja bajkerica na lokacijama po Hrvatskoj pod nazivom „Na dva kotača protiv predrasuda“ . Kao što samo ime kaže cilj tih okupljanja je bio skrenuti pažnju javnosti na žene motoristice i suprotstaviti se svim mogućim predrasudama u društvu s kojima se te žene susreću.

DSC 0435Nakon uspješno održana tri takva okupljanja u Karlovcu, Slavonskom Brodu i Rijeci, već 2023.g. odlučeno je napraviti veće i sadržajnije okupljanje koje bi se događalo svake godine na istoj lokaciji. S obzirom da je sjedište u međuvremenu osnovane udruge Moto Trip Croatia na otoku Rabu, logičan izbor je bio upravo otok Rab.

Od 26. do 28. svibnja 2023.g. na Rabu se okupilo preko 100 bajkerica iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Austrije i Nizozemske. Bio je to poseban događaj pun nevjerojatne pozitivne energije. Osim bajkerica događaj je privukao i njihove prijatelje, partnere, ali i druge posjetitelje pa čak i one koji nemaju veze s moto svijetom ali su došli na Rab biti dio ovog događaja te na taj način dati svoju podršku, ali i dobro se zabaviti i upoznati nove ljude.

Kako je protekao cijeli događaj možda se najbolje vidi iz reakcija samih sudionica koje su poslije eventa slale poruke i emailove organizatorima sa svojim dojmovima. Sve to možete pročitati OVDJE.

Ove godine održat će se 2. po redu MTC FELIX ARBA i to od 31.5. do 2.6.2024. Već sada možemo najaviti još više sudionica ali i još više atraktivnog sadržaja za sve ostale posjetitelje. Glavni događaj je okupljanje bajkerica na trgu sv. Kristofora u subotu 1.6. i veliki defile po otoku Rabu. Defile će završiti na jednoj od rapskih pješčanih plaža na kojoj će biti priređen beach party za bajkerice.

Za to vrijeme dok cure voze svoje motore po Rabu, ostali gosti, njhovi prijatelji i partneri, moći će na trgu uživati u drugim atrakcijama.

 

WELCOME PARTY

Sve počinje u petak na večer sa Welcome Partyem u rapskom baru Forum u staroj gradskoj jezgri. Goste će zabavljati DJ Kristine Blondie, inače i sama bajkerica.

 

OBILAZAK GRADA RABA

Za sudionice i njihovu pratnju organiziran je besplatan obilazak starog grada sa stručnim vodstvom licenciranih turističkih vodića, koji uključuje i posjet Kući rabske torte i udruzi Rapskih samostreličara.

 

MOTO SHOW

DSC 0174U sklopu ovog eventa održat će se i pravi moto show sa tri izlagača motocikala. Svoje modele predstavit će zastupnici tvrtki Royal Einfield, Benelli i CF Moto. Sveukupno oko 20-tak modela motocikala moći će se cijeli dan razgledati ali i testirati vožnjom po Rabu.

 

CRAFT BEER

U isto vrijeme na trgu će se posjetiteljima, turistima i rabljanima predstaviti i nekoliko proizvođača craft piva iz cijele Hrvatske. Craft piva su sve popularnija i svojim punim okusom privlače sve više ljubitelja pravoga piva pa je ovo prilika da se kušaju razni okusi i načini spravljanja ovog čudesnog pića.

 

ROCK KONCERT

Subotnja večer rezervirana je za rock koncert nekoliko rock grupa koje će upotpuniti taj motoristički štih i vezu motora i rock glazbe. Koncert će biti otvorenog tipa na trgu i besplatan za sve a o kojim se imenima radi saznat ćete naknadno.

 

IZLET S BRODOM

Nedjelja do podne rezervirana ja za besplatan izlet s brodom za sudionice i sve ostale koji su se prijavili na ovaj događaj.

 

PRIJAVE I KOTIZACIJA

DSC 0254cSvi koji se putem online prijavnice prijave na ovaj event i plate simboličnu kotizaciju dobivaju:

  • – Povoljniju cijenu smještaja
  • – Popuste u nekoliko rapskih restorana (do 20%)
  • – Besplatna majica s logom eventa
  • – Besplatan izlet s brodom
  • – Besplatan obilazak grada s turističkim vodićima

Kako stalno komuniciramo s našim pratiteljima na društvenim mrežama tako smo doznali da je ovo okupljanje bajkerica i pružanje konkretne podrške direktno utjecalo na puno mladih djevojaka kojima je ovo bio svojevrsni „okidač“ da i same uđu u moto svijet. Ako su do sada imale samo želju, ovo ih je definitivno potaknulo na korak više, i to je jedan od razloga koji nas još više motivira ali i obvezuje da svaki slijedeći susret bude veći, bolji i sadržajniji.

Prijave kreću oko 15. siječnja a cijeli razvoj situacije i sve novosti možete pratiti putem naše Facebook stranice ili kreiranog Facebook događaja.

Ne zaboravite da je u četvrtak 30.5. Dan državnosti, odnosno neradni dan kojega možda možete spojiti s cijelim vikendom.

Vidimo se na Rabu na MTC FELIX ARBA 2024!

 

 

Check Also

Prijavi se za moto event bajkerica na Rabu!

Otok Rab i ove je godine domaćin međunarodnog moto eventa pod nazivom MTC FELIX ARBA. Događaj …