Prijedlog za izlet: Labin

Ne znam bih li ovo nazvao prijedlogom za izlet ili jednostavno prijedlogom za predah na vašoj vožnji po Istri. Razlog je taj što sam o Labinu htio pisati jednu zanimljivu reportažu koja je važna za Labin, Istru i noviju hrvatsku povijest ali za tu reportažu sam morao posjetiti Narodni muzej. Međutim muzej je bio zatvoren iako je pisalo da radi i nedjeljom od 11.00 do 15.00h. S obzirom da je jedan dio muzeja itekako bitan za temu o kojoj sam htio pisati ovaj puta ću to preskočiti i tu temu ostaviti za neki drugi put.

Dakle, ako prolazite kroz Labin napravite pauzu i motor parkirajte ispred Velo kafea u ulici Paola Sfecija a potom prošetajte šetalištem San Marco. Glavni gradski trg oduševit će Vas odlično sačuvanom loggiom iz 16. stoljeća, iz kojeg potječu i glavna gradska vrata sv. Flora. Iznad vrata uklesani su labinski grb te mletački lav, simbol vladavine Venecije. Top iz razdoblja Austrije i niz drugih zanimljivih detalja otkrit ćete šećući starim gradom.

Ako u Labinu planirate ručak sigurno ćete naći u blizini nekoliko mjesta za nešto pojesti ali mi preporučamo da se provozate do 2 km udaljenog bistroa restorana Labineca koji se nalazi na našoj interaktivnoj mapi Bikers Friendly restorana. Za Labinecu kažu da je mjesto gdje ćete dobro pojesti i koje je ujedno i najjeftinije u Istri, a uz to kao bajker imate i dodatnih 10% popusta na već tako dobre cijene. Profil na Bikers Friendly mapi možete pogledati ovdje, a onda klikom na njihovu adresu otvara vam se navigacija koja vas vodi kod njih.

Za sada toliko iz Labina do veće i opširnije reportaže koju planiram napisati do kraja ljeta.

Tekst i photo: Dražen Kasprek

Check Also

Prijedlog za izlet: Dvorac Veliki Tabor

Bajkovito mjesto u bajkovitom okruženju sa ne baš bajkovitom pričom o nesretnoj ljubavi, ukratko je …

Prijedlog za izlet: Dvorac Trakošćan

Strašne prikaze i sablasti i čitavi odredi kostura koji oko Svih Svetih stupaju okolicom, grozni krici i urlici, jecaji, zmajevi koji žive u obližnjoj šumi… Sve su to legende o dvorcu Trakošćan koje zagolicaju maštu svakome avanturistu.