Na Rabu održan drugi po redu MTC FELIX ARBA!

Od 31.5. do 2.6.2024. na Rabu je održan drugi po redu međunarodni moto event za žene bajkerice MTC FELIX ARBA. Od registriranih 225 žena na Rab je stiglo njih 180 a ostale su odustale zbog kiše koja je padala u drugim krajevima Hrvatske. Bajkerice su pristigle iz 11 europskih država; Njemačke, Sjeverne Makedonije, Austrije, Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Crna Gore i Slovačke.

Cilj ovoga eventa je dati podršku ženama bajkericama koje se često susreću sa raznim predrasudama. Dobrodošli su svi koji žele dati ženama svoju podršku i izraziti poštovanje. Veliki defile po otoku voze isključivo žene a za to vrijeme na trgu je čitav niz raznih sadržaja s kojima se mogu zabaviti ostali posjetitelji / supporteri. Pa tako je ove godine bilo na trgu ukupno 20-tak modela motocikala marke Benelli, KTM, CF Moto i Zontes. U prvom dijelu dana motocikli su se mogli samo razgledati i dobivati informacije a nakon odlaska žena na defile od 13.00 sati motocikli su se mogli i provozati. Interes je bio jako velik jer ova tri branda osim KTM-a su novost na europskom i hrvatskom tržištu, a radi se o kineskim proizvođačima koji za povoljnu cijenu nude jako kvalitetne motocikle. Tvrtke Krk Moto i Auto Moto Pehar pobrinuli su se za ovaj atraktivni moto show.

S obzirom na nepovoljnu vremensku prognozu za petak dobar dio sudionica i ostalih supportera došao je na Rab već u četvrtak tako da se u popodnevnim satima posve neočekivano stvorila poprilična gužva na rapskoj rivi, koja se nastavila i narednih dana sve do nedjelje. Rab je tako 3-4 dana bio pun motora i bajkera a atmosfera je bila odlična cijelo vrijeme. Uz registrirane supportere bio je i dosta velik broj onih koji su došli u svome privatnom aranžmanu pa je tako na Rabu od četvrtka do nedjelje stalno bilo 500-tinjak motocikala. O kakvoj se atmosferi radi govori podatak da svih tih dana na Rabu nije zabilježen ni jedan problem, ni jedan incident pa čak ni jedna razbijena čaša. Pa osim što se na ovome eventu radi na razbijanju predrasuda o ženama bajkericama, razbijaju se i predrasude o bajkerima općenito.

Welcome party se i ove godine održao u rapskom baru Forum u Donjoj ulici u Rabu, odnosno na terasi lokala gdje je okupljene goste i ove godine zabavljala bajkerica DJ Kristina Blondes.

Uz prezentaciju motora na trgu tu su bile i četiri craft pivovare; Funky Brewery iz Sl. Broda, Black Hat iz Đakova, Valens iz Vinkovaca i Pivovara Rab iz Lopara koje su se pobrinule za suha bajkerska grla.

A subota večer donjela je pravi rock spektakl sa tri različita rock banda: Cota G4, Jelusick i Southern Crowd. Koncert je počeo u 21.00 i trajao sve do 1 sat iza ponoći.

Na pauzi između nastupa Cote G4 i Jelusicka na binu je pozvan i organizator ovog eventa, predsjednik Moto Trip Croatia Dražen Kasprek koji je pozdravio sve bajkerice i bajkere, zahvalio im se na dolasku i na dobroj atmosferi, ali i na binu pozvao dio članstva udruge koji su bili na Rabu ili kao sudionice ili sudjelovali u organizaciji eventa. Ukupno 30-tak članova udruge Moto Trip Croatia ispunilo je cijelu binu a predsjednik im se zahvalio na podršci i pomoći i naglasio kako je uzalud imati viziju i ideju ako nemate ljude s kojima to možete realizirati i pozvao sve okupljene da pozdrave dio članstva udruge. Inače udruga Moto Trip Croatia ukupno broji preko 60 članova iz cijele Hrvatske, te po jednog iz Slovenije i Nizozemske.

Nakon koncerta koji je završio u 1 sat iza ponoći After Party je nastavljen u baru Old Town.

U odnosu na prošlogodišnji prvi MTC FELIX ARBA vidljiv je veliki organizacijski iskorak i profesionalniji pristup marketingu. Mislilo se na svaki detalj i ništa se nije prepuštalo slučaju. Defile savršeno organiziran i isto tako relaiziran uz pomoć rapskih bajkera iz Arba Ridersa i MK Rab, te uz odlično odrađenu policijsku pratnju djelatnika PP Rab.

Chek – in centar u restoranu Dock 69 radio je besprijekorno, cure su upisivale registrirane sudionice i spupportere, dijelile majice i akreditacije i strpljivo i ljubazno odgovarale na sva pitanja. Redari su također bili odlični, ljubazni, susretljivi, pomagali ženama oko motora i sitnih kvarova i potpuno nenametljivo pazili da sve protječe u redu.

Najveći dio onih koji su došli na Rab bili su smješteni u krugu do 2 km od grada kako bi na večer mogli u apartmanima ostaviti motore i pješice se uputiti na welcome party i na koncert. Za one koji su ipak bili malo dalje pobrinula su se dva taxija koji su bili na raspolaganju po povoljnijim cijenama od uobičajenih.

Dakle, stvarno se mislilo na sve i učinilo se sve da ne dođe do neke nesreće ili bilo kakvih problema, i kako kaže jedna sudionica koja posjećuje slične evente po drugim državama, ovo na Rabu je za klasu iznad svih po organizaciji i svim detaljima.

Svi su primjetili velik broj različitih dronova, fotografa i snimatelja pa i čak i intervjuiranja sudionica. Kako sam organizator kaže sve je to materijal koji će se koristiti u narednim mjesecima kao najava slijedećeg MTC FELIX ARBA 2025. I kako kažu, već sad znaju da će iduće godine imati puno iznenađenja i pravi spektakl.

Na kraju zahvala organizatora:

Prvo hvala svim našim curama koje su bile na chek-in pointu i strpljivo i ljubazno odgovarale na sva vaša pitanja i trudile se pomoći vam maksimalno.
Zatim hvala svim našim dečkima redarima koji su se pržili dva dana na suncu, osiguravali koncert, pomagali vam na trgu prije defilea…
Hvala policijskoj postaji Rab na profesionalnosti i stručnosti i na maksimalnom razumijevanju i pomoći.
Hvala bajkerima iz Arba Ridersa i bajkerima iz MK Rab koji su se i ove godine stavili na raspolaganje za sve što je potrebno!
Hvala Turističkoj zajednici grada Raba i njihovoj direktorici Ivani Matušan i koordinatoru Luki Perčiniću, gradu Rabu i gradonačelniku Nikoli Grguriću. Bez pomoći grada Raba i TZ Rab nebi bilo moguće organizirati ovako dobar i sadržajan program.
Hvala županijskoj lučkoj upravi Rab na susretljivosti i pomoći.
Hvala svim djelatnicima gradskog komunalnog poduzeća Dundovo koji iza svih kulisa vrijedno obavljaju svoj posao (dovoze ograde, uklanjaju vaze na trgu, postavljaju koševe za smeće, čiste…). U jutro kad se probudimo i dođemo na trg na kavu, sve je čisto i uredno a to je njihova zasluga.
Hvala restoranima More & More, Pinia, Velum, Dock 69, Buža, konobi Rab i trgovini Spongola.
Hvala svim privatnim iznajmljivačima koji su vam ponudili popuste.
Hvala lokalima Forum, Old Town i Santos.
Hvala hotelu International i njihovom restoranu Dock 69, i dvojici najjačih i najboljih konobara na svijetu Mikiju i Tigiju.


I na kraju, hvala svima vama koji ste došli! Hvala ženama bajkericama koje su prepoznale ovo kao iskrenu namjeru da ih se podrži. Hvala dečkima koji su prihvatili ideju da se podrži žene bajkerice, i hvala svima ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali u promidžbi i širenju ove pozitivne ideje i energije.

Vidimo se na Rabu iduće godine na MTC FELIX ARBA 2025!

Check Also

Moto event za bajkerice MTC FELIX ARBA i ove godine na Rabu

Drugu godinu za redom na otoku Rabu održati će se atraktivan događaj pod imenom MTC …