Predstavljamo moto klubove: Moto klub Rab

Moto klub Rab osnovan je 2007. godine, a gdje drugdje nego na otoku Rabu. Nakon dvije godine stažiranja pri moto uniji Primorsko goranske županije, na sastanku unije 1.4.2009.g. u Opatiji kod MK Sea Horses i službeno su dobili boje i primljeni u moto uniju. Iste godine klub organizira i prvi humanitarni koncert za pomoć jednom ratnom vojnom invalidu iz Domovinskog rata. Prvi Moto susret MK Rab održan je u Loparu u šatoru na Melu. Susrete su nastavlili organizirati svake godine a lokacije su se mijenjale jer klub nije imao svoj club house. Pa tako redaju se susreti u Loparu na plaži Livačina, u sportskom centru, na Pudarici u Santos beach baru itd.

predsjednistvo mk rabTek 2017. klub napokon dobiva svoje prostorije. Prostorije su bile u dosta lošem stanju i članovi kluba bacaju se na uređenje svog prostora. Jako puno sati vremena, raznih akcija i vlastitog novca uloženo je u to. Uz pomoć općine uvode struju i vodu te dovode objekat u pristojno stanje i napokon to postaje prepoznatljivi club house moto kluba Rab.

Osim organizacije svojih moto susreta klub aktivno sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama ali i eko akcijama čišćenja plaža i podmorja. U suradnji s dječijim vrtićem u Loparu svake godine organiziraju Moto Mrazove te na radost djece posjećuju ih na motociklima i daruju poklonima.

Aktivni su sudionici braniteljske moto karavane ZAJEDNO U RATU ZAJEDNO U MIRU, koja se svake godine vozi od 13. do 18.11. od Korčule do Vukovara.

Klub godišnje posjeti 30-tak moto susreta u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji kod prijateljskih klubova, ali uvijek nastoje i otići negdje kod nekog novog kako bi širili krug prijatelja.

MK Rab je ove godine dao podršku moto eventu za bajkerice MTC FELIX ARBA u organizaciji udruge Moto Trip Croatia, na način da su dočekali defile bajkerica i počastili ih u svome club housu a potom ih i pratili na njihovom prolasku kroz Lopar.

Dosadašnji Predsjednici kluba:

  1. Ivan Maškarin
  2. Marijo Batarelo
  3. Siniša Gazdek (pokojini)
  4. Ivica Perić

DSC 0028Broj članova kluba stalno se mijenja a trenutno ih je 11. Predsjedništvo kluba čine:

Ivica Perić – Predsjednik
Goran Škapul – Podpredsjednik
Dalibor Jakuc – Tajnik
Ivan Andreškić – Vođa puta

U nastavku pogledajte bogatu fotogaleriju a sve fotografije su moje, i fotografirao sam ih u periodu od nekoliko proteklih godina na njihovim moto susretima, Moto Mrazovima itd.

 

Tekst i foto: Dražen Kasprek

 

Check Also

Tri slavonske gracije

Kada se rodila ideja o projektu Na dva kotača protiv predrasuda cilj je bio predstaviti …

Reportaža: Sandra i Gabriela

Ideja za predstavljanjem hrvatskih motoristica došla mi je kada sam po hrvatskim cestama počeo susretati …