Bogat program na moto eventu za bajkerice MTC FELIX ARBA

MTC FELIX ARBA moto & photo event za bajkerice održava se na otoku Rabu od 26. do 28. svibnja 2023.g. Da podsjetimo, ovaj event posvećen je svim ženama motoristicama i cilj je ukazati na sve predrasude s kojima se one susreću u društvu. Ujedno ovaj event je i promocija moto turizma u Hrvatskoj i otoku Rabu ali i promocija rapske kulturne i povijesne baštine i prirodnih ljepota otoka Raba. 

krisitna_blondesIako je MTC FELIX ARBA moto event na kojem su u centru pažnje i glavni akteri žene motoristice, na njega su dobrodošli i svi ostali bez obzira da li pripadaju moto svijetu ili ne.

Službeni dio eventa započinje u petak 26.5.2023.g. od 18.00 h kada svi prijavljeni sudionici i posjetitelji mogu prijaviti svoj dolazak našim članovima koji će ih dočekati u pubu Forum (u Donjoj ulici u Rabu) i tamo preuzeti poklon majice s logom eventa i karte za izlet s brodom (žene sudionice) i kartice s popustima za restorane (svi koji su se prijavili i platitili kotizaciju). Kartice s popustima mogu odmah koristiti u tri restorana s kojima imamo dogovor za popuste.

Od 22.00 sata u pubu Forum počinje Welcome Party koji je otvoren za sve a za dobru atmosferu pobrinut će se rokerica i bajkerica Kristina Blondes 

U subotu 27.5. u 10.00 sati započinje okupljanjem motoristica na trgu sv. Kristofor. Motoristice ulaze na trg sa svojim motociklima i parkiraju ih podno gradskih bedema a da sve prođe u redu pobrinut će se naši članovi zaduženi baš za taj dio. Zajedničko druženje i fotografiranje trajat će sve do 12.00 sati. Od 12. do 13 sati pauza je za ručak u nekom od rapskih lokala u neposrednoj blizini koji će ponuditi sudionicama i posjetiteljima popuste od 15-20% na svoju hranu. Nakon ručka od 13 sati sve sudionice eventa podjelit će se u 2-3 manje grupe i sa stručnim turističkim vodićima krenuti u obilazak stare gradske jezgre, kulturnih i povijesnih znamenitosti Raba, Kuće Rabske torte, Rapskih samostreličara itd.

Kako se muški dio pratnje i ostalih posjetitelja nebi osjećao zapostavljenima za njih smo priredili poseban program. Na istom trgu poznata hrvatska trgovina moto opreme i motocikala, Novema Nova, predstavit će cijelu “ergelu” motocikala marke Royal Enfield. Osim što će svi gosti i posjetitelji, ali i rabljani i svi ostali turisti moći razgledati izložene motocikle, moći će se prijaviti i za testnu vožnju te i osobno ih isprobati po Rabu. A da im se od silnog uzbuđenja ne osuši grlo ili da ne dehidriraju pobrinut će se štand sa lokalnim craft pivom – RAJSKIM PIVOM – Pivovare Rab. 

DSC 0020Nakon povratka bajkerica iz obilaska starog grada, slijedi središnji događaj – veliki defile otokom Rabom u ukupnoj dužini od 60-tak km. Defile voze samo žene a sve to uz pratnju fotografa i snimatelja i policajaca na motorima koji će se brinuti za sigurnost sudionica defilea i ostalih sudionika u prometu. Čast da predvodi prvi ovakav defile na Rabu pripala je Neni Ničić, bivšoj prvakinji u motocrossu, inače rabljanki.

Na defileu je osam foto punktova na kojima se staje i rade pauze i na kojima će biti fotografiranje i snimanje tako da defile neće biti naporan jer često se staje. Foto punktovi su zamišljeni kao kombinacija promocije prirodnih ljepota i kulturno povijesnih znamenitosti. Pa tako jedan od punktova je i crkva sv. Petra u Supetarskoj Dragi, jedna od najstarijih crkava na Jadranu, ispred koje će se uz fotografiranje i snimanje održati i posveta motora od strane svećenika, za one koji to žele.

Prilikom dolaska do Lopara defile će skrenuti na atraktivnu cestu prema Sorinju a na vrhu Sorinja sudionice defilea će ispred svog club housea dočekati bajkeri iz moto kluba Rab i nakon što zažele damama dobrodošlicu i ponude ih osvježavajućim pićima, kao pravi domaćini povest će ih kroz Lopar. Slijedeći foto punkt je u trajektnoj luci Lopar a potom i na Rajskoj plaži u Loparu gdje opet slijedi pauza i doček od strane Turističke zajednice Lopar.

Nakon toga dečki iz MK Rab ispratit će defile do vidikovca Zlatni zalaz, nakon kojega se oni vraćaju u Lopar a cure nastavljaju vožnju prema Kamporu.

dock5.jpgKod skretanja za Suhu Puntu cure će dočekati dečki iz Arba Ridersa koji će ih provesti do plaže Veli Mel u Kamporu gdje će biti i posljednji foto punkt. Nakon toga Arba Ridersi ispratit će cure opet do skretanja za Suhu Puntu a cure se vraćaju u grad Rab na trg sv. Kristofora. Povratak se očekuje između 18.00 i 19.00 sati.

Nakon povratka u Rab djevojke mogu opet parkirati svoje motore na trgu i nakon toga su slobodne za odlazak na večeru, piće, šetnju po rivi ili osvježenje u smještaju.

Isti vikend na Rabu se održava i međunarodni skup IT stručnjaka a u sklopu kojega će u subotu na Veloj rivi biti koncert splitskog pjevača Joleta. Od strane organizatora toga skupa naše sudionice su pozvane kao gosti na taj koncert.

Svo vrijeme trajanja ovoga događaja (od petka do nedjelje) svojevrsna baza će biti u poznatom rapskom baru FORUMU u Donjoj ulici. Pa tako će druženje u Forumu započeti u petak na večer i tamo će moći preuzeti svoje kupone za popuste u restoranima, i poklon majice.

Htjeli smo u ovaj događaj uključiti što veći krug lokalnih ljudi, udruga, klubova, ugostitelja… Pa tako su posebne popuste za hranu ponudili restoran Dock 69, Konoba Rab i caffe & food bar Buža. Zabava je zagarantirana u već spomenutom baru Forum koji ima posebnu atmosferu baš zbog svoje lokacije u staroj gradskoj jezgri a i jedan je od najduvječnijh mjesta za izlazak na Rabu.

DSC 0008Prije odlaska s Raba u nedjelju je za sve sudionice organiziran besplatan panoramski izlet bordom i to u 2 grupe, u 11 i u 13. Izlet traje oko 2 sata.

Nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti nekoliko fotografa i snimatelja iz svih krajeva Hrvatske koji će doći na ovaj event i dati svoj doprinos cijeloj ovoj priči. Tisuće fotografija koje će taj vikend otići s Raba velika je promocija Raba, turizma, kulture i povijesti i prirodnih ljepota, a vjerujemo da će se veliki dio sudionica i posjetitelja već ovo ljeto vratiti na Rab.

Posebno ističemo pomoć i susretljivost Turističke zajednice grada Raba koja nam je od prvog dana na usluzi za sve što je potrebno. Također i TZ Lopar koja će organizirati doček defilea u Loparu.

Kao što vidite na Rabu vas stvarno očekuje jako bogat i sadržajan program uz pregršt zabave i dobre atmosfera.

Da podsjetimo, prijaviti se mogu svi, i žene sudionice i svi ostali gosti, kroz našu online prijavnicu: PRIJAVA ZA MTC FELIX ARBA
Kotizacija je simboličnih 15€ po osobi ali za nju dobivate stvarno puno:

– povlaštenu cijenu smještaja od 16€ po osobi,
– kartice s popustima od 15-20% u nekoliko ugostiteljskih objekata,
– besplatne majice s logom eventa,
– besplatan ulaz na koncert,
– besplatan izlet brodom itd.
Trenutno imamo spremne različite vrste smještaja, od dvokrevetnih soba s kupaonoma do manjih i većih apartmana pa čak i hotelski smještaj za 3-4 osobe i to sve po istoj cijeni od 16€ po soboi (uvjet je min. dva noćenja).

Dođite na Rab i budite dio ovog prvog međunarodnog photo meetniga MTC FELIX ARBA, jer već onaj slijedeći na godinu možda će biti još veći i atraktivniji, ali nikada više neće biti prvi ?

PETAK 26.5.2023.
– od 18.00 h u pubu Forum (Donja ulica, Rab) prijava dolaska i preuzimanje majica i kartica za popuste u restoranima.
– od 22.00 h u pubu Forum WELCOME PARTY za sve sudionice i posjetitelje eventa – DJ Kristina Blondes

SUBOTA 27.5.2023.
-od 10.00 h trg sv. Kristofora okupljanje bajkerica
– prezentacija Royal Enfield motora Novema Nova
– prezentacija Rajskog piva Pivovara Rab
– 13.00 h organizirani obilazak za bajkerice stare gradske jezgre, kuće rapske torte, rapskih samostreličara…
15.00 h obraćanje direktorice turističke zajednice i gradonačelnika grada Raba
– pripreme za defile
– 16.00 h defile za bajkerice u dužini od 60 km sa 8 foto punktova
– 19.00 h dolazak bajkerica na Velu rivu
– 21.00 h koncert Joleta na Veloj rivi
– 23.00 h zabava i druženje u Forumu

NEDJELJA 28.5.2023.
– 11.00 h panoramski izlet s brodom za bajkerice
– 13.00 h panoramski izlet s brodom za bajkerice
————————
PRIJAVITE SE NA MTC FELIX ARBA: https://forms.gle/XkNNUFQtjLuM2Tk5A

 

 

 

Check Also

Moto & Photo event for female bikers

MTC FELIX ARBA will be held on the island of Rab from May 26 to …

MTC FELIX ARBA na otoku Rabu

MTC FELIX ARBA prvi je međunarodni photo meeting u Hrvatskoj koji za ciljeve ima međusobno upoznavanje i druženje …