Na Rabu najveći defile za bajkerice!

Svi znamo da su moto defilei sastavni dio moto susreta i da se na njima bajkeri provozaju kroz mjesto u koje su stigli na moto susret u organizaciji nekog moto kluba. Defilei su dugi uglavnom par kilometara i stane se negdje na cugu ili se napravi samo kružna vožnja koja počinje i završava u club housu kluba organizatora. Na Rabu u sklopu MTC FELIX ARBA održat će se vjerojatno najveći defile do sada po broju kilometara i dužini trajanja. Neki kažu to vam nije dobro, predugo je, teško je održavati kolonu…

Međutim, iako 60 km zvuči puno, vožnje između pojedinih foto punkotva su duge maksimalno 15-tak km. Potom slijedi 15-tak minuta fotografiranja pa se nastavlja dalje. 
Svo vrijeme defile će pratiti 6-7 vrhunskih fotografa od kojih neki prate vrhunske sportske događaje, olimpijske igre, i sl. Dečki će svoj posao odrađivati brzo i profesionalno, pa neće biti nepotrebnog zadržavanja i otezanja. Osim toga defile će pratiti policija kako bi sve proteklo u redu i kako bi se spriječilo da na tako velikom defileu ne dođe do bilo kakve nezgode. Sudionice defilea pozivamo da se drže pravila takve vožnje u koloni, da se vozi u cik-cak formaciji, da se održava ista razdaljina između motocikala, da se ne razvlači kolona, da se u koloni ne pretiče itd. 

MTC FELIX ARBA nije klasični moto susret.

DSC 0021To je moto event koji za cilj ima:
– promociju moto turizma na Rabu,
– promociju rapskih kulturnih i povijesnih znamenitosti,
– promociju rapskih prirdonih ljepota.

Središnji dio ovog eventa nije party kao na klasičnim moto susretima nego je upravo defile središnji program pa zato i takav defile. 

Danas smo na Rabu odvezli cijelu rutu defilea i mjerili vrijeme potrebno da se odveze, računajući i pauze za fotografiranja i sve ostalo. Nakon odvezene cijele rute u defleu je malo promijenjen raspored obilaska foto punktova, pa će onda defile izgledati ovako:

– Trg sv. Kristofora je prvi foto punkt i na njemu će okupljanje početi još u 10.00 sati u jutro. Bajkerice i ostale ženeDSC 0025 posjetiteljice od 13.00 do 15.00 sati biti će u organiziranom obilasku stare gradske jezgre. Na trgu će osim bajkerica biti i šator sa motociklima Royal Enfield koje će predstaviti Novema Nova, a biti će moguće i testne vožnje tokom cijelog dana. 

U 15.30 sa trga sv. Kristofora u Rabu defile će krenuti prema Kamporu. Kod skretanja za Suhu Puntu kolonu će dočekati Arba Ridersi koji će provesti kolonu do kamporske plaže Veli Mel gdje je 2. foto punkt. Nakon fotografiranja defile kreće prema trajektnoj luci Mišnjak i 3. foto punktu, a Arba Ridersi će kolonu napustiti opet kod skretanja za Suhu Puntu. 

Na Mišnjaku slijedi novo fotografiranje i snimanje a nakon toga defile kreće prema 4. foto punktu u Supetarskoj Drazi – crkvi sv. Petra, jednoj od najstarijih crkava na Jadranu. Tamo će defile dočekati i draški svećenik koji će posvetiti sudionice defilea i ukratko ih upoznati sa povijesti crkve. 

DSC 0028Nakon toga defile kreće kroz Supetarsku Dragu i najatraktivniju cestu uz more na otoku Rabu i vozi se sve do Sorinja gdje se nalazi club house MK Rab. Tamo je pauza za osvježnje a potom dečki iz MK Rab preuzimaju vodstvo defilea i vode kolonu na dva foto punkta u Loparu (5. i 6.), jedan u trajektnoj luci u Loparu i drugi na Rajskoj plaži. 
Taj 6. foto punkt ujedno je i mjesto na kojem će kolonu dočekati i pozdraviti predstavnici TZ Lopar. 
Nakon toga kolona kreće prema 7. foto punktu – Zlatnom zalazu. Nakon fotografiranja i snimanja na Zlatnom zalazu dečki iz MK Rab odlaze nazad prema Loparu a defile nastavlja prema gradu Rabu i 8. foto punktu koji će biti na Veloj rivi na Rabu. 

Očekujemo da će defile sveukupno trajati između 3 i 4 sata, ali laganog tempa  sa čestim stajanjima i opuštene atmosfere. 

Ako još uvijek imate u planu doći kao sudionica ili kao posjetitelj(ica, prijavite vaš dolazak putem naše online prijavnice: PRIJAVA ZA MTC FELIX ARBA 
Prijava i uplata 15€ kotizacije omogućuje vam povlaštenu cijenu smještaja od 16 € po osobi (min. dvije noći i dvije osobe), karticu s popustima u nekoliko restorana, besplatnu majicu za sve žene, basplatan izlet s brodom za sve žene, besplatan ulaz na koncert za sve žene itd. 

Sve ostalo vezano za ovaj event i cijeli detaljan program pročitajte ovdje

U galeriji se nalaze fotografije svih foto punktova koje smo danas obišli i fotografirali samo za vas.

 

Tekst i foto: Dražen Kasprek 

Check Also

Moto & Photo event for female bikers

MTC FELIX ARBA will be held on the island of Rab from May 26 to …

MTC FELIX ARBA na otoku Rabu

MTC FELIX ARBA prvi je međunarodni photo meeting u Hrvatskoj koji za ciljeve ima međusobno upoznavanje i druženje …