MTC FELIX ARBA moto & photo event za bajkerice na Rabu

MTC FELIX ARBA je moto & photo event za bajkerice koji se održava na otoku Rabu od 26. do 28. svibnja 2023.g. Ovaj event posvećen je svim ženama motoristicama i nastavak je prošlogodišnje serije ovakvih eventa koje je Moto Trip Croatia organizirao na nekoliko lokacija po Hrvatskoj. Za razliku od prošlogodišnjih koji su bili samo za hrvatske bajkerice i koji su trajali nekoliko sati u danu, ovaj na Rabu je međunarodnog karaktera i traje cijeli vikend.

671176 nKao i prošle godine cilj je ukazati na sve predrasude s kojima se žene motoristice susreću u društvu. Ujedno ovaj event je i promocija moto turizma u Hrvatskoj i otoku Rabu ali i promocija rapske kulturne i povijesne baštine i prirodnih ljepota otoka Raba. 

Ipak MTC FELIX ARBA nije ženski moto susret jer mi, Moto Trip Croatia, nismo moto klub pa onda i ne želimo zalaziti u organizaciju nečega što nije u našoj domeni. Upravo zato naglašavamo da je ovo jedan drugačiji moto event na kojemu je sva pažnja usmjerena na žene motoristice ali ujedno na taj event su dobro došli svi bez obzira na spol, pa čak i bez obzira pripadaju li moto svijetu ili ne.  MTC FELIX ARBA je jedan turistički događaj koji promovira nekoliko različitih stvari i koji nudi raznolik i atraktivan sadržaj.

 

PROGRAM I RASPORED DOGAĐANJA

PETAK

poster design clines 2573e 1U petak 26.5.2023.g. od 18.00 h svi prijavljeni sudionici i posjetitelji trebaju prijaviti svoj dolazak našim članovima koji će ih dočekati u pubu Forum (u Donjoj ulici u Rabu) i tamo preuzeti poklon majice s logom eventa i karte za izlet s brodom (žene sudionice) i kartice s popustima za restorane (svi koji su se prijavili i platitili kotizaciju). Kartice s popustima mogu odmah koristiti u tri restorana s kojima imamo dogovor za popuste.

Od 22.00 sata u pubu Forum počinje Welcome Party što je ujedno i službeni početak MTC FELIX ARBA. Za dobru atmosferu u kultnom rapskom lokalu Forumu pobrinut će se rokerica i bajkerica DJ Kristina Blondes.

SUBOTA

U subotu 27.5. od 10.00 sati započinje okupljanje motoristica na trgu sv. Kristofor u staroj gradskoj jezgri Raba. Motoristice ulaze na trg sa svojim motociklima i parkiraju ih podno gradskih bedema i kula, a da sve prođe u redu pobrinut će se članovi udruge Moto Trip Croatia zaduženi baš za taj dio. Ovom prilikom napominjemo da se taj isti vikend na Rabu događa još nekoliko različitih događanja i da se očekuje i prvi veći broj stranih turista u predsezoni pa molimo sve posjetitelje i sudionice da se pridržavaju uputa naših redara kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Kako bi event opravdao pridjev Moto & photo treba ispuniti dva uvjeta. Prvi su motori a drugi su fotografije. Za motore će se pobrinuti žene sudionice a za fotografije i snimke pobrinut će se čak sedam fotografa koji stižu na Rab sudjelovati u ovom eventu. Prvo zajedničko fotografiranje trajat će sve do 12.00 sati. Od 12 do 13 sati pauza je za ručak u nekom od rapskih lokala u neposrednoj blizini koji će ponuditi sudionicama i posjetiteljima popuste od 15-20% na svoju hranu.

 

RESTORANI I OSTALA PONUDA 

Bistro & Food BUŽA 
Adresa: ul. Aleksandra Ugalje 1, Rab
Udaljenost od trga sv. Kristofra – 100 m
Ponuda: Sendvići, burgeri, fast food jela
Popust: 15% na hranu 
Najbolje mjesto na otoku za vrhunsku brzu hranu

dock6Konoba RAB
Adresa: ul. kneza Branimira 3, Rab
Udaljenost od trga sv. Kristofora – 300 m
Ponuda: jadranske lignje i plodovi mora, svježa riba, jela ispod peke, grill, ostala vrhunska jela
Popust: 20% na hranu
NAPOMENA:
– za realizaciju popusta obavezno gotovinsko plaćenje
– za jela ispod peke obavezno se naručiti u jutro za navečer ili popodne na broj 051/725-666
Najbolja i najpoznatija rapska konoba s vrhunskim ugođajem i hranom.

 

dock6DOCK 69
Adresa: obala kralja Petra Krešimira IV (Riva) 
Udaljenost od trga sv. Kristofora – 300 m
Ponuda: rižota, pašte, mediteranska kuhinja, riblja jela, polodovi mora, pizze
Popust: 20% na hranu
NAPOMENA: DOCK 69 poslužuje i ukusne doručke od 7.00 h! 
Odličan restoran na samoj rivi, sa najboljom pizzom na otoku, i odličnom ostalom hranom i najljubaznijim konobarima na svijetu 🙂

 

gonar11Restoran Gonar

Adresa: Supetarska Draga 328
Udaljenost od trga sv. Kristofora – 9 km.
Ponuda: autohtona rapska kuhinja s 30-godišnjom tradicijom 
Popust: 20% na hranu
Restoran se nalazi u Gonaru, oko 9 km od grada Raba. Predlažemo da ga obavezno posjetite pogotovo ako na Rabu ostajete par dana. Nećete požaliti, vjerujte nam!

spongola8Trgovina Spongola

Adresa: Ul. Biskupa Draga 2, Rab
Udaljenost od trga sv. Kristofora – 500 m
Ponuda: razne rukotvorine, unikatna umjetnička djela od drveta masline, naikt itd.
Popust: 30% na sav asortiman
Obavezno posjetite ovu trgovinu!


PROGRAM ZA BAJKERICE

Nakon ručka od 13 sati sve sudionice eventa podjelit će se u 2-3 manje grupe i sa stručnim turističkim vodićima krenuti u obilazak stare gradske jezgre, kulturnih i povijesnih znamenitosti Raba, Kuće Rabske torte, Rapskih samostreličara itd.

rp4Kako se muški dio pratnje i ostalih posjetitelja nebi osjećao zapostavljenima za njih smo priredili poseban program. Na istom trgu poznata hrvatska trgovina moto opreme i motocikala, Novema Nova, predstavit će cijelu “ergelu” motocikala marke Royal Enfield. Osim što će svi gosti i posjetitelji, ali i rabljani i svi ostali turisti moći razgledati izložene motocikle, moći će se prijaviti i za testnu vožnju te i osobno ih isprobati po Rabu. A da im se od silnog uzbuđenja ne osuši grlo ili da ne dehidriraju pobrinut će se štand sa lokalnim craft pivom – RAJSKIM PIVOM – Pivovare Rab. 

Nakon povratka bajkerica iz obilaska starog grada, slijedi središnji događaj – veliki defile otokom Rabom u ukupnoj dužini od 60-tak km. Defile voze samo žene a sve to uz pratnju fotografa i snimatelja i policajaca na motorima koji će se brinuti za sigurnost sudionica defilea i ostalih sudionika u prometu. Čast da predvodi prvi ovakav defile na Rabu pripala je Neni Ničić, bivšoj prvakinji u motocrossu, inače rabljanki.

Na defileu je osam foto punktova na kojima se staje i rade pauze i na kojima će biti fotografiranje i snimanje tako da defile neće biti naporan jer često se staje. Foto punktovi su zamišljeni kao kombinacija promocije prirodnih ljepota i kulturno povijesnih znamenitosti. Pa tako jedan od punktova je i crkva sv. Petra u Supetarskoj Dragi, jedna od najstarijih crkava na Jadranu, ispred koje će se uz fotografiranje i snimanje održati i posveta motora od strane svećenika, za one koji to žele.

rp2Prilikom dolaska do Lopara defile će skrenuti na atraktivnu cestu prema rtu Sorinj a na vrhu Sorinja sudionice defilea će ispred svog club housea dočekati bajkeri iz MK Rab i nakon što zažele damama dobrodošlicu i ponude ih osvježavajućim pićima, kao pravi domaćini povest će ih kroz Lopar. Slijedeći foto punkt je u trajektnoj luci Lopar a potom i na Rajskoj plaži u Loparu gdje opet slijedi pauza i doček od strane Turističke zajednice Lopar.

Nakon toga dečki iz MK Rab ispratit će defile do slijedećeg foto punkta vidikovca Zlatni zalaz, nakon kojega se oni vraćaju u Lopar a cure nastavljaju vožnju prema Kamporu.

Kod skretanja za Suhu Puntu cure će dočekati dečki iz Arba Ridersa koji će ih provesti do plaže Veli Mel u Kamporu gdje će biti i posljednji foto punkt. Nakon toga Arba Ridersi ispratit će cure opet do skretanja za Suhu Puntu a cure se vraćaju u grad Rab ali ovaj puta na Velu rivu na kojoj će biti ostavljna bina za večernji koncert. Povratak se očekuje između 18.00 i 19.00 sati.

Nakon dolaska na Velu rivu bajkerice su slobodne za odlazak na večeru, piće, šetnju po rivi ili osvježenje u smještaju. Bitno je motore maknuti s Vele rive do 20.30 h, prije početka koncerta. 

Isti vikend na Rabu se održava i međunarodni skup IT stručnjaka a u sklopu kojega će u subotu na Veloj rivi biti koncert splitskog pjevača Joleta. Od strane organizatora toga skupa naše sudionice su pozvane kao gosti na taj koncert i imaju besplatan ulaz. 

Nakon koncerta druženje svi skupa opet nastavljamo u našoj bazi – FORUMU! 

Htjeli smo u ovaj događaj uključiti što veći krug lokalnih ljudi, iznajmljivača, udruga, klubova, ugostitelja… Pa tako su posebne popuste za hranu ponudili restoran Dock 69, Konoba Rab i caffe & food bar Buža. Zabava je zagarantirana u već spomenutom baru Forum koji ima posebnu atmosferu baš zbog svoje lokacije u staroj gradskoj jezgri a i jedan je od najdugovječnijh mjesta za izlazak na Rabu.

 

NEDJELJA

DJI 0158Prije odlaska s Raba u nedjelju je za sve sudionice organiziran besplatan panoramski izlet bordom i to u 2 grupe, u 11 i u 13. Izlet traje oko 2 sata.

Tisuće fotografija koje će taj vikend otići s Raba velika je promocija Raba, turizma, kulture i povijesti i prirodnih ljepota, a vjerujemo da će se veliki dio sudionica i posjetitelja već ovo ljeto vratiti na Rab. Posebno ističemo pomoć i susretljivost Turističke zajednice grada Raba koja nam je od prvog dana na usluzi za sve što je potrebno. Također i TZ Lopar koja će organizirati doček defilea u Loparu.

PRIJAVE

Kao što vidite na Rabu vas stvarno očekuje jako bogat i sadržajan program uz pregršt zabave i dobre atmosfera a mi kao organizatori i domaćini učinit ćemo sve da vam ovaj event ostane u dobrom sjećanju i da poželite doći i nagodinu.

DJI 0163Da podsjetimo, prijaviti se mogu svi, i žene sudionice i svi ostali gosti, kroz našu online prijavnicu: PRIJAVA ZA MTC FELIX ARBA
Kotizacija je simboličnih 15€ po osobi a za nju dobivate:

– povlaštenu cijenu smještaja od 16€ po osobi (min. dvije osobe u sobi i min. dva noćenja)
– kartice s popustima od 15-20% u nekoliko ugostiteljskih objekata, i popust od 30% u trgovini Spongola (trgovina nakita i unikatnih ručnih radova)
– besplatne majice s logom eventa,
– besplatan ulaz na koncert,
– besplatan izlet brodom itd.

Trenutno imamo spremne različite vrste smještaja, od dvokrevetnih soba s kupaonoma do manjih i većih apartmana pa čak i hotelski smještaj za 3-4 osobe i to sve po istoj cijeni od 16€ po osobi. Vi samo trebate ispuniti prijavnicu a mi ćemo vas kontaktirati i u dogovoru s vama rezervirati za vas smještaj. Vaše je samo da se pojavite na Rabu! 

Dođite na Rab i budite dio ovog prvog međunarodnog photo meetniga MTC FELIX ARBA, jer već onaj slijedeći na godinu možda će biti još veći i atraktivniji, ali nikada više neće biti prvi! Dođite čak i ako niste bajkeri a želite se zabaviti i družiti na ovome eventu. Prijaviti se mogu svi, a mi vas čekamo! 

 

MOTO TRIP CROATIA

 

 

Check Also

Moto & Photo event for female bikers

MTC FELIX ARBA will be held on the island of Rab from May 26 to …

MTC FELIX ARBA na otoku Rabu

MTC FELIX ARBA prvi je međunarodni photo meeting u Hrvatskoj koji za ciljeve ima međusobno upoznavanje i druženje …