MTC FELIX ARBA na otoku Rabu

MTC FELIX ARBA prvi je međunarodni photo meeting u Hrvatskoj koji za ciljeve ima međusobno upoznavanje i druženje žena motoristica i svih ostalih ljubitelja motocikala, promociju moto turizma u Hrvatskoj te turizma na otoku Rabu i promociju rapskih kulturnih, povijesnih i prirodnih znamenitosti. Upravo iz toga razloga ovaj event naišao je na veliku podršku u organizacijskom i logističkom smislu od Turističke zajednice grada Raba, a dijelom i od Turističke zajednice Lopara. 

DSC 0511ŠTO JE PHOTO MEETING?

Tokom 2022.g. organizirali smo nekoliko photo meetinga za hrvatske bajkerice i okupili smo sveukupno oko 120 žena motoristica iz cijele Hrvatske. Reakcije tih žena bile se toliko pozitivne da smo odlučili od 2023.g. promjeniti format i prilagoditi ga zahtjevnoj organizaciji ali i proširiti njegov smisao.

Uz sve spomenuto, udruga Moto Trip Croatia organizira ovaj događaj u skladu sa svojim ciljevima i djelatnostima navedenima u Statutu: promocija hrvatske kulturne, povijesne i prirodne baštine i promociju moto turizma u Hrvatskoj pa će se tako u sklopu eventa odvijati nekoliko fotografiranja i snimanja na otoku Rabu s kojim će se promovirati već spomenuti moto turizam i turizam na Rabu ali i prirodne ljepote Raba, kao i kulturne i povijesne znamenitosti.

Prvo takvo fotografiranje održat će se na trgu Sv. Kristofora u Rabu u subotu 27.5.2023.g. a kao pozadinske kulise poslužit će zidine starog grada Raba. Nakon toga sve sudionice ovoga eventa odlaze u pratnji turističkih vodića u obilazak stare gradske jezgre, u posjet Kući rabske torte, Rapskim samostreličarima itd. Sve vrijeme pratit će ih fotografi a sve će se snimati i sa dronom.

DSC 0011 2smŠTO NIJE PHOTO MEETING?

Photo meeting NIJE ženski moto susret u smislu susreta kakve organiziraju moto klubovi i nikada nije imao ambicija tako nešto postati jer Moto Trip Croatia nije moto klub ili moto udruga i zato se ne može i ne želi miješati u stvari koje su u domeni moto klubova. Osim toga Moto Trip Croatia nije ženska udruga kao što se nekada pogrešno misli.

Unatoč nekim pogrešnim shvaćanjima, photo meeting u organizaciji Moto Trip Croatia nema baš nikakvih ambicija okupljati, upravljati ili bilo što slično sa ženama. Naš interes je isključivo promotivni, kako za žene, tako za turizam, za kulturu, za prirodne ljepote. Također prošlogodišnji photo meetinzi NISU bili prvi ženski moto susreti, ali su bili prvi photo meetinzi. Pa svima onim kritičarima koji se javljaju predlažemo da napokon shvate razliku između ženskog moto susreta i photo meetinga. Na ženskim moto klubovima je da organiziraju ženske moto susrete ukoliko to žele, mi se u to ne miješamo. 

KADA I GDJE ĆE SE ODRŽAVATI MTC FELIX ARBA?

Svake godine zadnji vikend u svibnju MTC FELIX ARBA održavat će se na otoku Rabu. Konkretno ove godine održati će od 26. do 28. svibnja 2023.g.

 

TKO SE SVE MOŽE PRIJAVITI NA MTC FELIX ARBA?

Iako je na MTC FELIX ARBA sve podređeno i prilagođeno ženama motoristicama na ovaj događaj se mogu prijaviti svi: muškarci, žene, članovi klubova, free rideri itd., pa i oni koji uopće nisu motoristi ali žele doći na Rab na vikend i dobro se zabaviti, ali isključivo žene motoristice sudjeluju u službenom programu!

 

31796 13ŠTO OČEKUJE ŽENE KOJE SE PRIJAVE NA MTC FELIX ARBA?

Uveli smo kotizaciju u iznosu od 15€ za sudionice s kojom pokrivamo dio troškova svega onoga što smo pripremili a što višestruko nadilazi iznos kotizacije. Za iznos od 15€ sudionice eventa dobivaju:

  • Zagarantiranu cijenu smještaja od 16€ po osobi
  • Besplatan obilazak stare gradske jezgre grada Raba uz stručno vođenje licenciranih turističkih vodića, koji uključuje posjet Kući Rabske torte, Rapskim samostreličarima itd.
  • Popuste od 20% u nekoliko rapskih restorana i pizzerija (svi dobivaju kupone za sve restorane i svi mogu birati kada i gdje će jesti )
  • Besplatan ulaz na koncert na rapskoj rivi u subotu na večer (ulaz se inače plaća za sve ostale)
  • Besplatan panoramski izlet s brodom u nedjelju (trajanje izleta oko 1 sat)
  • Besplatna majica s logom eventa

Veliki defile po cijelom otoku Rabu u sveukupnoj dužini od oko 60 km, koji uključuje stajanja na 6 foto punktova na kojima će se biti fotografiranje i snimanje s dronom. Svi foto punktovi su atraktivna mjesta ili zbog prirodnih ljepota ili nekih kulturnih znamenitosti. Foto punktovi će biti: 1. trajektna luka Mišnjak, 2. crkva sv Petra u Supetarskoj Dragi (jedna od najstarijih crkva na Jadranu) ispred koje će se održati i posveta motora i vozačica (za one koji to žele), 3. trajektna luka u Loparu, 4. Rajska plaža u Loparu na kojoj će sudionice dočekati predstavnici TZ Lopar, 5. vidikovac Zlatni zalaz, 6. plaža Veli mel u Kamporu.

 

DA LI JE OBAVEZNA PRIJAVA I ZA OSTALE POSJETITELJE I ŠTO S NJOM DOBIVAJU?

Naravno da prijava nije obavezna za posjetitelje, ali ako se i oni prijave putem online prijave i plate kotizaciju od 15€ također imaju pravo na zagarantiranu cijenu smještaja od 16€ po osobi. Ako ostaju na Rabu od petka do nedjelje, kao što će i većina svih ostalih ostati, već na smještaju će uštedjeti sa tom kotizacijom jer ukoliko sami traže smještaj teško će u tome periodu pronaći smještaj ispod 35€ za noć što za dvije noći iznosi 70€ po osobi. Povlaštena cijena sa dva noćenja + kotizacija iznosi 47€ što je ušteda od 23€ po osobi samo na smještaju. Također i posjetitelji dobivaju kupone za 20% popusta na hranu u restoranima pa se onda ta ušteda penje na puno veći iznos.

 

SUDJELOVANJE PROFESIONALNIH I AMTARESKIH FOTOGRAFA

Na MTC FELIX ARBA sudjelovati će nekoliko profesionalnih i amaterskih fotografa koji će pokrivati cijeli događaj, od prvog okupljanja na trgu sv. Kristofora pa tokom cijelog defilea i svih foto punktova, zatim tokom obilaska stare gradske jezgre ali i na izletu s brodom. Na taj način svaki dio ovog događaja biti će pokriven i zabilježen s tisućama odličnih fotografija.

 

 DSC6080OSTALE POJEDINOSTI

Glavna baza biti će Forum pub u staroj gradskoj jezgri u neposrednoj blizini trga sv. Kristofor na kojem će se održavati okupljanje i prvo fotografiranje. Već u petak na večer tamo se mogu javiti svi koji dođu a netko od naših članova će ih upisati i predati im poklon pakete koje su zajedno pripremili Moto Trip Croatia i TZ grada Raba.

U subotu 27.5.2023. od 13 sati na trgu sv. Kristofora počinje službeno okupljanje i zajedničko fotografiranje. Na trg možete doći i ranije a tamo će vas dočekati naši članovi udruge koje će vas uputiti kako i gdje parkirati. S motorima ćete moći ući direktno na trg, i nakon što se parkirate odlazite do štanda na kojem ćete se javiti organizatorima i oni će vaše ime potražiti na spisku, zaželjeti vam dobrodošlicu i dati vam poklon paket Turističke zajednice grada Raba. Paket će sadržavati turističke materijale, poklon iznenađenja, bonove za hranu i poklon majicu s logom eventa MTC FELIX ARBA.

U subotu na večer na Veloj rivi održava se koncert popularnog splitskog pjevača Joleta a sve sudionice MTC FELIX ARBA imati će besplatan ulaz na taj koncert (ulaz na koncert se inače plaća!). Za one koji više preferiraju drugu vrstu glazbe u pubu Forum se mogu u subotu zabaviti uz zvuke rock banda i vjerujemo da će tamo biti odlična zabava.

62198 8328 nS obzirom da smo udruga s otoka Raba htjeli smo uključiti u program i još neka iznenađenja vezana za udruge, moto klubove i pojedince s Raba. Pa recimo tako da će tokom defila na ulasku u Lopar cijelu kolonu dočekati dečki iz MK Rab i kao pravi domaćini provesti žene kroz Lopar i s njima sudjelovati na 2 foto punkta u Loparu.
Veliki defile otokom predvodit će jedna mlada i posebna žena s otoka Raba, Nena Ničić, vozačica moto crossa i utrka ubrzanja. Kao domaća cura imati će čast povesti ostale sudionice na vožnju svojim otokom.

ONLINE PRIJAVE

Prijave za MTC FELIX ARBA počele su 1.1.2023.g. i traju sve do 15. svibnja. Na ovim linkovima ispod možete izvršiti vaše online prijave. Potrebno je popuniti cijeli ovaj obrazac i imati spremnu potvrdu o uplati kotizacije koju ćete učitati u za to predviđeno mjesto. Obavezno pripazite na dio u kojem svojstvu dolazite, kao sudionica ili posjetitelj/posjetiteljica. Obavezno upišite veličinu majice kako bi smo ju mogli pripremiti baš za vas. (Posjetitelji ne ispunjavaju dio vezan za majice i izlet)

Hrvatska verzija prijavnice: PRIJAVA ZA MTC FELIX ARBA

English version: Application for MTC FELIX ARBA

167042081160_n.jpgNakon što pošaljete vašu prijavu vrlo brzo će vas netko kontaktirati i u dogovoru s vama rezervirati vam smještaj. Dobit ćete adresu smještaja i kontakt broj od vlasnika u slučaju da budete imali kakvih problema oko traženja adrese, a smještaj plaćate direktno iznajmljivačima kada dođete.

Kao što vidite, puno smo truda uložili kako bi svima koji dolaze boravak na Rabu učinili ugodnim. Želja nam je da sa Raba odete puni pozitivnih dojmova i da poželite da što prije prođe godinu dana do novog MTC FELIX ARBA, još većeg i još boljeg.

Podijelite ovaj link sa svim osobama za koje mislite da bi mogle biti zainteresirane. Na našoj FB stranici nalazi se kreirani FB događaj kojega također možete podijeliti ili pozvati svoje prijatelje na njega.

Vidimo se na Rabu od 26. do 28. svibnja 2023. godine!

 

Check Also

Bogat program na moto eventu za bajkerice MTC FELIX ARBA

MTC FELIX ARBA moto & photo event za bajkerice održava se na otoku Rabu od 26. …

Moto & Photo event for female bikers

MTC FELIX ARBA will be held on the island of Rab from May 26 to …