MTC FELIX ARBA – 1. međunarodni photo meeting za bajkerice

Nakon što smo tokom 2022.g. organizirali nekoliko uspješnih photo meetinga za hrvatske bajkerice na kojima se okupilo oko 120 motoristica iz cijele Hrvatske, od 2023.g. odlučili smo se na jedan sasvim novi format ovog eventa. 

31286 nPhoto meeting više se neće održavati nekoliko puta godišnje i na različitim lokacijama nego postaje tradicionalni koji će se održavati uvijek u isto vrijeme i na istom mjestu. Iako smo imali nekoliko potencijalnih lokacija i ovom prilikom se od srca zahvaljujemo svima koji su ovo prepoznali kao atraktivan događaj, ipak smo se odlučili za jednu sasvim drugu lokaciju. Od iduće godine photo meeting za žene motoristice održavati će se zadnji vikend u mjesecu svibnju na otoku Rabu! Konkretno, iduću godinu je to od 26.5. – 28.5. a glavni događaj je u subotu 27. svibnja.

Moto Trip Croatia je udruga sa sjedištem na Rabu pa je zbog raznih organizacijskih mogućnosti bilo logčno da dovede ovaj događaj na prekrasni Rab. Smatramo da će s ovime “profitirati” i sudionici eventa koji će se oduševiti ljepotama Raba, i otok Rab kao turistička destinacija. 

Službeni naziv novog/starog eventa je MTC FELIX ARBA.
MTC je skraćenica od Moto Trip Croatia a Felix Arba je stari povijesni naziv za Rab.

 

ŠTO SE SVE MIJENJA NOVIM FORMATOM?

Jedna od posebnosti ovog eventa je što u novom formatu postaje MEĐUNARODNI pa će na njemu sudjelovati i bajkerice iz inozemstva. Osim toga iako je centar pažnje na ženama, na ovaj event mogu doći svi; muška pratnja bajkericama, njihovi prijatelji. Mogu doći i svi drugi gosti bez obzira bili oni povezani s motociklima ili ne, jer ovaj događaj će biti prava turistička atrakcija. Ovo neće biti klasični moto susret jer mi nismo moto klub, i neće se događati na nekom privatnom prostoru. Ovo je javni događaj koji osim što želi javnosti skrenuti pozornost na žene motoristice i predrasude s kojima se one susreću, ujedno je i ono što stoji u opisu i djelatnosima udruge Moto Trip Croatia, a to je promocija kultunih, povijesnih i prirodnih znamenitosti Hrvatske. Pa će tako žene sudionice kao dio programa imati obilazak stare gradske jezgre grada Raba, te uz stručno vodstvo turističkih vodića upoznati se sa povijesti i kulturom Raba.

Na ovaj event biti će potrebna obavezna prijava svih sudionica koja će se obavljati online a prilikom ispunjavanja online formulara sudionice će moći prijaviti svoj dolazak, odnosno točan broj osoba koje dolaze i u kojem svojstvu (sudionica, gost itd.)

Gosti koji dolaze samostalno također će se moći prijaviti putem online formulara a ta prijava će im omogućiti neke pogodnosti. O čemu se točno radi saznat ćete u nastavku ove objave. 

 

PROGRAM I DOGAĐANJA

Kako bi ovaj event bio što atraktivniji i sadržajniji za sudionice, u suradnji sa Turističkim zajednicama Raba i Lopara potrudili smo se prirediti bogati program.

Okupljanje će započeti na Varošu, gradskom trgu sv. Kristofora smještenom na samome početku rapske rive i podno zidina staroga grada. Nakon ulaska i parkiranja na trgu motoristice će se prijavljivati na punktu koji će tamo biti postavljen a nakon prijave dobit će poklon paket koji će sadržavati šoklon paket Turističke zajednice Raba, kupone za popuste u restoranu, kartu za besplatan izleto brodom i majicu sa logom eventa.

DSC 0511Nakon prijave slijedi zajedničko fotografiranje i snimanje a nakon toga sve sudionice odlaze u obilazak stare gradske jezgre i rapskih kulturnih i povijesnih znamenitosti. U tom obilasku između ostalog posjetiti će i prostorije udruge Rapskih samostreličara, povijesne postrojbe s Raba a nakon toga i Kuću Rabske torte u kojoj će se moći i osobno okušati u spravljanju ove nadaleko poznate delicije.

Nakon ovog zanimljivog turističkog obilaska sudionice se vraćaju na trg i nakon toga slijedi veliki i atraktivni defile otokom Rabom sa nekoliko foto punkotova. Defile će cijelo vrijeme biti pod pratnjom policajaca na motorima kako bi se osiguralo nesmetano kretanje otokom kroz raskrižja i kružne tokove, i kako nebi dolazilo do razdvajanja kolone.

Iz grada Raba defile ide prema trajektnom pristaništu Mišnjak gdje je ujedno i prvi foto punkt na defileu. Nakon fotografiranja defile kreće prema Supetarskoj Dragi gdje će ispred crkve sv. Petar jednoj od najstarijih crkava na Jadranu, biti drugi foto punkt. Iz Supetarske Drage defile kreće prema Loparu i prolazi pored možda i najatraktivnijeg dijela obalne ceste na Rabu. Dolaskom u Lopar defile skreće prema trajektnom pristaništu u Loparu gdje će biti treći foto punkt a potom i prema Rajskoj plaži gdje će ujedno na šetnici uz popularnu Rajsku plažu biti doček za bajkerice koji organizira TZ Lopara a ujedno i četvrti foto punkt. 

Nakon Lopara slijedi povratak prema gradu Rabu i staje se na petom foto punktu na vidikovcu Zlatni zalaz, mjestu na kojem je najljepši zalazak sunca. Nakon Zlatnog zalaza slijedi nastavak defile do mjesta Kampor i velike pješčane plaže Mel gdje će ujedno biti i zadnji foto punkt na ovome defileu. Nakon Kampora slijedi povratak grad Rab ali ovoga puta se ide do kraja riva gdje će defile završiti Veloj rivi ispred postavljene pozornice na kojoj će se na večer održati koncert. Sveukupno je to 65 km defilea po otoku Rabu! Nakon toga sudionice su slobodne te mogu se otići osvježiti, večerati itd.

Poslije koncerta zabava se može nastaviti u nekom od rapskih lokala a organizatori će dati preporuku za nastavak zabave u jednom rapskom pubu koji će ujedno biti i svojevrsna baza tokom ovog zanimljivog vikenda.

 DSC6619 2Zadnji dan sruženja, u nedjelju, biti će organiziran i izlet brodom za sudionice Photo Meetinga, a koji će naravno biti besplatan. Za izlet brodom trebat će se prijaviti tokom online prijave za Photo Meeting.

Isti vikend na Rabu se događa i Rab Web Conference, 4-dnevni IT događaj koji okuplja predavače iz velikih tvrtki kao što su Google, Infobip, Trikoder, Njuškalo, Kg Media, Arbona, AirCash itd.

Iako naizgled ova dva događaja nemaju dodirnih točaka ipak svaki na svoj način rade promidžbu otoka Raba kao turističke destinacije pa je onda i logično da se negdje dogodi dodirna točka. Ta točka će biti koncert u subotu na večer na kojem će nastupiti popularni pjevač Joško Čagalj Jole, a sve sudionice 1. međunarodnog Photo Meetinga MTC FELIX ARBA, na koncert imaju besplatan ulaz. Biti će to ludo veče sa puno bajkerica, bajkera, IT stručnjaka, i ostalih stanovnika i gostiju otoka Raba. 

 

TURISTIČKA PROMOCIJA RABA

Osim što je ovaj događaj nastavak projekta “Na dva kotača protiv predrasuda” koji je pokrenula rapska udruga Moto Trip Croatia, ujedno je i promocija otoka Raba kao turističke destinacije. Iz toga razloga na ovaj događaj pozivamo fotografe pojedince, amatere i profesionalce, ali i foto klubove koji bi željeli dovesti svoje članove na ovaj atraktivan događaj i koji bi im ujedno poslužio kao atraktivna foto radionica. Od njih jedino tražimo da nam prijave svoj dolazak a mi ćemo im omogućiti neke pogodnosti kao i svim drugim sudionicima te ukoliko to žele mogu aktivno s nama sudjelovati u fotografskom pokrivanju cijelog moto defilea po otoku. 

 

KOTIZACIJA

DSC 1413S obzirom na obim posla oko organizacije i pokrivanje svih troškova uvodimo i KOTIZACIJU za sudionice događaja. Za istu tu kotizaciju dobiva se puno više od njene vrijednosti. Pa da pojasnimo:

Žene sudionice plaćaju kotizaciju od 15 € a za tu kotizaciju dobivaju:

  • Zagarantiranu povoljnu cijenu smještaja koja će biti puno povoljnija od redovne cijene u tome periodu.
  • Kupone za 4 obroka (petak večera, subota ručak i večera, nedjelja ručak) s kojima ostvaraju 20% na ukupnu cijenu svega što pojedu i popiju u jednom restoranu/pizzeriji.
  • Besplatno stručno vođenje gradom i posjete Rapskim samostreličarima i Kući rabske torte
  • Besplatan panoramski izlet brodom
  • Besplatan ulaz na koncert

Dakle, već sa cijenom smještaja uštedit će se više od visine kotizacije.

Gosti koji dolaze na ovaj događaj (čak i ne moraju doći s motociklima) također mogu uplatiti kotizaciju od 15€ kako bi ostvarili mogućnost povoljnije cijene smještaja i kupone s popustom za hranu. Znači za goste kotizacija NIJE obavezna ali ako žele mogu prijaviti svoj dolazak, platiti kotizaciju i na taj način uštediti na smještaju i hrani.

Kotizacija će se uplaćivati na račun udruge isključivo u tu svrhu, a prijave će se vršiti ili putem Email adrese ili posebnog online formulara.

 

SPONZORI

Svi zainteresirani sponozri, a pogotovo oni iz moto svijeta, koji žele biti jedan od sponzora ovog događaja ili postavliti svoje izložbeno/prodajne štadnove, prezentirati nove modele motocikla, opreme i sl., mogu nam se javiti na E-mail: mototripcroatia@gmail.com .

 

ZAKLJUČAK

Puno je još vremena do tada i upravo zbog toga možete isplanirati slobodne dane. Datum održavanje je subota 27.5.2023.g. ali očekujemo vas već u petak na večer kada će biti druženje u jednom rapskom pubu.

 DSC8704U utorak 30. svibnja je praznik Dan državnosti i vjerojatno će mnogi htjeti spojiti praznik sa vikendom pa možda i na Rabu provesti koji dan duže.

Kao što vidite na Rabu vas očekuje pravi spektakl, a sve sudionice koje su sudjelovale u dosadašnjim Photo Meetinzima znaju kakva je atmosfera vladala pa onda mogu samo zamisliti s kakvom pozitivnom energijom će biti nabijen cijeli ovaj događaj na Rabu.

Sve će se odvijati u suradnji i uz podrškuTurističke zajednice grada Raba i Turističke zajednice Lopara.

Nadamo se da vam se ovo sve sviđa i da se vidimo na Rabu 26.5.-28.5.2023.g.!

 

Tekst i foto: Dražen Kasprek 

 

 

 

 qr kod 3Ukoliko želite dati svoj doprinos i pomoći udruzi Moto Trip Croatia da nastavi dalje sa ovim projektima možete to učiniti donacijom na račun udruge. Dovoljno je da iz vaše mbanking aplikacije odaberete opciju za plaćanje skeniranjem QR koda a nakon toga prije samog plaćanja sami možete odabrati iznos koji želite uplatiti.
 
Ako vam iz nekog razloga ne funkcinora, onda to možete učiniti jednostavnom uplatom uz pomoć podataka:
Udruga Moto Trip Croatia
Adresa: Supetarska Draga 473
51280 Rab
IBAN: HR8024020061101091760
Model je 00 ili 99
Poziv na broj datum (npr. 15122022)
Opis plaćanja ili svrha uplate: DONACIJA
Hvala!
 
 

 

 

 

Check Also

Bogat program na moto eventu za bajkerice MTC FELIX ARBA

MTC FELIX ARBA moto & photo event za bajkerice održava se na otoku Rabu od 26. …

Moto & Photo event for female bikers

MTC FELIX ARBA will be held on the island of Rab from May 26 to …