Završni osvrt na Photo Meeting i jedna ekskluzivna najava!

Stigla nam je jesen a s njom i završni osvrt na neke projekte koje smo si kao udruga postavili pred sebe prije nekoliko mjeseci. Jedan od projekata bio je i  “Na dva kotača protiv predrasuda” a u sklopu tog projekta imali smo dvije aktivnosti: reportaže s bajkericama i Photo Meeting. U reportažama smo predstavljali neke od bajkerica koje smo upoznali a cilj tih reportaža bio je pokazati kako postoje žene motoristice i izvan moto klubova te kako usklađuju svoj privatni život i posao sa vožnjom motora.

Pa smo tako upoznali jednu tajnicu, jednu knjigovotkinju, jednu privatnu poduzetnicu, dvije policajke itd. Još u planu imamo do kraja godine objaviti par reportaža o bajkericama ali kako je uvijek problem financije tako i nama nedostaje da odradimo par tih terenskih poslova kako bi mogli objaviti reportaže, jer za objavu takve reportaže morate otići u mjesto stanovanja dotične motoristice, s njom obaviti razgovor, sve to zapisati, i napraviti fotografije. No, i to će doći na red kao i sve ostalo što smo si zacrtali i ostvarili.

Photo Meetinzi za hrvatske bajkerice izazvali su najviše pažnje i podigli najviše prašine, i to na različite načine. Neki nisu dobro shvatili sam bit tog događaja pa su se svojski potrudili da ga ocrne, ali sama činjenica da je nova i nepoznata udruga uspjela zadobiti povjerenje oko 120 žena iz cijele Hrvatske dovoljno govori o uspjehu ovog događaja u prvoj godini postojanja. 

66Svaki od Photo Meetinga prošao je odlično a posebno su ih krasili pozitivna atmosfera i velika povezanost među ženama koje su sudjelovale na njima.

No, nekim i danas nije baš jasno što je uopće Photo Meeting pa da još jednom, po tisućiti put, pojasnimo:

Photo Meeting je jednodnevni događaj na kojega su dolazile žene motoristice kako bi se upoznale i družile uz vožnju i zajedničko fotografiranje.

Nakon baš svih Photo Meetinga uvijek su stizale poruke od tih žena a u njima su bile samo riječi zahvale jer nakon toga događaja na kojemu su upoznale druge žene motoristice, sve one su se zbližile i sada se druže i skupa voze. Treba li išta više od toga?!

Bio je to kratki jednodnevni događaj nabijen pozitivnom energijom sa kojega se odlazilo pod dojmom i ostajalo pod tim dojmom još dugo vremena.

Organizacija takvog makar i jednodnevnog događaja je zahtjevna i iziskuje određena sredstva. S obzirom da smo bili novi i nepoznati bilo je nemoguće naći nekoga tko bi podržao ovu ideju i tko bi ju htio pomoći sponzorstvom ili donacijom. Oni koji su prepoznali i htjeli se uključiti u tu priču bili su Ranč Ramarin u Garčinu, Aqutika u Karlovcu koji su bili domaćini 2. i 3. Photo Meetinga ali i TZ Starigrad Paklenice i NP Paklenica koji su nam izašli u susret i htjeli aktivno pomoći u realizaciji 4. Photo Meetinga koji je na žalost morao biti odgođen zbog lošeg vremena. 

Od samog početka u cijelu ovu priču vjerovala je samo Panda obrt iz Dubrovnika čija je vlasnica i sama bajkerica te nam je u početku kada nitko nije vjerovao u nas samo ona pomogla financijski da se pokrenemo s mjesta. Dijana hvala! 
Spomenuo bih i slavonskog bajkera i njegovu tvrtku Obrt Kolarić koji su također pomogli udruzi na samom početku djelovanja.
Posebno bih istaknuo i Zorana i Marka Katića iz Hotela Vicko u Starigrad Paklenici koji bezrezervno promiču djelovanje udruge Moto Trip Croatia gdje god im se za to ukaže prilika. 

U svome djelovanju vodimo se idejom da sve što radimo mora rasti i napredovati a nikako stagnirati ili padati. Pa vodeći se tim načelima došli smo do trenutka kada je trebalo prelomiti: nastaviti li ovakav format Photo Meetinga i iduće godine ili nešto mijenjati. 

 

NOVI FORMAT PHOTO MEETINGA ZA BAJKERICE

Odlučili smo promjeniti cijeli format tog događaja i održavati ga jednom godišnje i uvijek na istom mjestu i u isto vrijeme. Ovih dana vodili smo neke razgovore i definitvno odluka je donesena te sada u ovom završnom osvrtu donosim vam jednu ekskluzivnu vijest: Photo Meeting od iduće godine postaje međunarodni i na njega mogu dolaziti i motoristice izvan Hrvatske. Photo Meeting će se ubuduće događati tamo od kuda je i krenula ideja o svemu tome, a to je otok Rab! Međunarodni Photo Meeting održavat će se svake godine u zadnjem vikendu u mjesecu svibnju. Iduće godine je to vikend od 26. do 28. svibnja sa glavnim događanjem u subotu 27. svibnja.
Utorak 30. svibnja je državni praznik Dan državnosti tako da će možda biti i spajanja praznika s vikendom, odnosno produženog vikenda.

Iako je sve to još daleko ono što već sada možemo reći je da će taj dogđaj biti vrlo sadržajan, zabavan i pun iznenađenja!

4S obzirom da mi nismo moto klub ili moto udruga, sve koji očekuju klasični moto susret moramo odmah upozoriti da se to neće dogoditi. Na ovaj događaj će biti dobrodošli svi, MK, MC, free rideri, muškarci, žene, ali čak nemorate uopće biti motorist da biste došli na otok Rab i bili gost na ovome događaju. Dakle, muška pratnja je također dobrodošla ali ipak će žene biti u centru pažnje i sve se ovo događa zbog njih.

Sve će započeti okupljanjem kao i na dosadašnjim Photo Meetinzima samo će ovaj puta biti to biti na atraktivnoj lokaciji, na gradskom trgu u pješačkoj zoni sa posebno dozvolom samo za bajkerice da uđu na trg. Nakon zajedničkog fotografiranja i snimanja bajkerice kreću kroz staru gradsku jezgru sa stručnom vodstvom, kako bi upoznale povijest i kulturne znamenitosti Raba. U taj obilazak stare gradske jezgre uključena je i posjet Kući Rabske torte a bajkerice će moći i same sudjelovati u izradi ove legendarne slastice. Uz Kuću Rabske torte tu je još posjet i Rapskim samostreličarima itd.

Nakon tog obilaska bajkerice čeka vrlo zanimljiv defile kroz cijeli otok i fotografiranje na par foto punktova i vožnja kroz jedan posebno atraktivan dio otoka Raba kroz koji do sada još nitko nije prošao motociklom (ne brinite, asfalt je i nije zahtjevno ? ) …

Za sve sudionike će se omogućiti povoljan privatni smještaj po nižim cijenama (za sve koji dođu na Rab zbog toga događaja pa i one koji ne voze motocikle). Osim smještaja svi sudionici, pratnja i gosti dobit će kupone za jedan restoran i pizzeriju sa extra popustom od 20% na redovne cijene.

9I uz sve to, tu večer u subotu a nakon defilea, na onom istom trgu sa kojega se krenulo na defile, biti će velika fešta sa natjecanjem u spremanju raznih vrsta jela od janjetine. Na ovo natjecanje bajkerice mogu prijaviti svoju mušku pratnju! 

Kao što vidite iako ova moto sezona još nije ni završila mi smo se potrudili već sve razraditi za iduću godinu kako bismo sve ovo podignuli na jedan puno viši nivo, ali i kako bismo svim sudionicama i njihovoj pratnji i svim drugim gostima omogućili što više zabave, sadržaja, ali i omogućili što jeftiniji smještaj, hranu itd. 

Dakle drage bajkerice, svih vas 120 koji smo se upoznali ove godine ali i sve vi koje će te doći ubuduće, počnite planirati godišnje odmore, slobodne dane, odgodite svoje vjenčanje ili što god već treba, jer vikend od 26. – 28. svibnja 2023. dolazite na Rab na dosad neviđen događaj i nezaboravanu feštu!

Vidimo se na prekrasnom otoku Rabu,

Vaš Moto Trip Croatia!

 

Tekst i foto: Dražen Kasprek

 

Ukoliko želite dati svoj doprinos i pomoći udruzi Moto Trip Croatia da nastavi dalje sa svojim projektima možete to učiniti donacijom na račun udruge. Dovoljno je da iz vaše mbanking aplikacije odaberete opciju za plaćanje skeniranjem QR koda a nakon toga prije samog plaćanja sami možete odabrati iznos koji želite uplatiti.

qr kod 3Ako vam iz nekog razloga ne funkcinora, onda to možete učiniti jednostavnom uplatom uz pomoć podataka:

Udruga Moto Trip Croatia
Adresa: Supetarska Draga 473
51280 Rab
IBAN: HR8024020061101091760
Model je 00 ili 99
Poziv na broj datum (npr. 15122022)
Opis plaćanja ili svrha uplate: DONACIJA
Hvala!

Check Also

Bogat program na moto eventu za bajkerice MTC FELIX ARBA

MTC FELIX ARBA moto & photo event za bajkerice održava se na otoku Rabu od 26. …

Moto & Photo event for female bikers

MTC FELIX ARBA will be held on the island of Rab from May 26 to …