Osvrt za kraj 2023.g.

Moto Trip Croatia kao udruga ušla je drugu godinu svoga postojanja. U to kratko vrijeme smatramo da smo puno toga postigli od svojih ciljeva i djelatnosti za koje smo registrirani. Ne želimo se nikada uspoređivati s drugima jer svatko ima svoj cilj i razlog postojanja, već se isključivo bavimo sobom, svojim idejama, planovima i projektima.

U ovu 2023.g. ušli smo dosta ambiciozno s pripremama za 1. međunarodni moto event za motoristice pod nazivom MTC FELIX ARBA a koji se održavao na Rabu. Po sadržaju i programu to je vrlo zahtjevan event koji je zahtijevao puno truda, planiranja, dogovaranja… Na kraju je event održan, na njemu je sudjelovalo 104 žene motoristice i par stotina posjetitelja i gostiju. S obzirom da je to bio sasvim drugačiji moto event od klasičnih moto susreta itekako smo zadovoljni organizacijom, odazivom i provedbom svega toga.

13D7AD23 6ABB 4B0D B44F FB6FE8BBBE21Učlanjivanje u udrugu smo malo usporili jer ne želimo izgubiti onaj glavni razlog zašto bi netko bio član ovakve udruge, a to je isključivo podrška da udruga nastavi i dalje u istom smjeru i sa djelatnostima s kojima je sve i krenulo. Neki članovi su otišli, neki došli, morali smo i mijenjati neka pravila oko članstva, ali sve u svemu je broj članova stabilan, i trenutno udruga ima 66 članova iz svih krajeva Hrvatske ali i Slovenije i Nizozemske.

Nakon što je završen MTC FELIX ARBA krenulo se dalje u realizaciju onih aktivnosti koje su temelj Moto Trip Croatia, a to su moto reportaže i prijedlozi za izlete, pa je tako ove godine napravljeno 13 novih reportaža i prijedloga za izlete, i to od Međimurja, Dalmacije, Like, Slavonije, Zagorja…

Pred kraj godine oživjeli smo našu ideju o Bikers Friendly bazi i krenuli u izradu interaktivne mape  koja je dostupna i besplatna za sve motoriste. Ona nije aplikacija ali kada ju otvorite možete ju spremiti na zaslon mobitela i dostupna vam je jednim klikom u svakom trenutku. Jednostavna je za korištenje i vrlo korisna, jer kada krenete nekuda s motorom samo pogledate što je na tome područje Bikers Friendly (restorani, kafići, apartmani, hoteli…) . Svako mjesto na karti ima fotografije, opis, kontakt i adresu i vrlo je lako doći do njih. Pa ukoliko i vi želite vašu uslugu uvrstiti u našu bazu i na interaktivnu kartu javite nam se na mail: mototripcroatia@gmail.com

Do sada smo uvrstili 20-tak mjesta, još 10-tak ide iza nove godine a do ljeta se nadamo da će biti 40 mjesta u bazi što bi onda bilo već poprilično dobro pokriveno za cijelu Hrvatsku.

Facebook stranica je prešala 16.000 posjetitelja, web stranicu posjetilo je gotovo 207.000 posjetitelja… Rastemo stalno, ne uspoređujemo se s nikim i trudimo se zadržati fokus na stvarima i sadržajima koje mi sami kreiramo. Ovu godinu završavamo sa već turbo pripremama za idući MTC FELIX ARBA koji će se održati na Rabu od 31.5. – 2.6.2024. a koji će u sklopu tog eventa sadržavati još zanimljivih sadržaja kao što je Moto Show sa prezentacijom i testnim vožnjama 3 različita branda motocikala, sveukupno oko 20 modela. Zatim Craft Beer Fest, Rock Fest itd… sve će to biti dio međunarodnog moto eventa za bajkerice MTC FELIX ARBA 2024.
U svakom slučaju na Rabu će biti veselo, mi smo već u organizaciji svega toga, i nadamo se da ćete doći, ili kao sudionice, ili kao njihova pratnja i podrška, ili kao obični gosti željni pozitivne atmosfere i dobre zabave.

U svakom slučaju bila je ovo vrlo aktivna godina sa puno događanja, projekata, ideja, i naravno reportaža. Za iduću godinu možemo vam samo obećati još malo više svega toga, jer sve što radimo uvijek mora napredovati, ići korak dalje.

Poštujemo tuđe pravo na mišljenje, poštujemo raznolikosti među nama motoristima, poštujemo klubove i njihovu hijerarhiju, pravila i oznake. Poštujemo sve koji voze motocikle, i mi nismo moto klub, ili moto udruga. Mi smo to što jesmo, stvaramo programe, projekte i sadržaje za koje mislimo da su korisni drugima, i želimo se pozicionirati kao medij koji će koristiti svima bajkerima.

Hvala svima na podršci i pomoći.
Sretan Vam Božić, i želimo vam sreće, zdravlja i ljubavi i puno kilometara u Novoj godini!

 

Predsjednik udruge Moto Trip Croatia
Dražen Kasprek 

 

 

Check Also

Održano predavanje u zadarskoj osnovnoj školi

Danas je u zadarskoj osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje održano treće predavanje iz ciklusa Fotografija u geografiji. Gost …

Reportaže Moto Trip Croatia kao tema na Festivalu znanosti

Festival znanosti je manifestacija koja se na razini cijele Hrvatske ove godine održava od 2. …