Znak Moto Trip Croatia – BIKERS FRIENDLY

Znak Moto Trip Croatia – BIKERS FRIENDLY novi je način obilježavanja i isticanja Bikers Friendly mjesta s kojima dogovaramo suradnju. Ta oznaka značit će našu preporuku i moći ćete to mjesto pronaći na našoj web stranici u rubrici Bikers Frinedly. Ova oznaka će motoristima značiti da to mjesto mi preporučamo, i da ispunjava određene kriterije i zahtjeve ali i da smo mi osobno bili tu, da smo mi odradili fotografiranje itd.

Koji su točno kriteriji za pojedine usluge svi zainteresirani koji žele ući u našu bazu saznat će nakon što nam se jave na naš Email: mototripcroatia@gmail.com . Napravit ćemo i reviziju svih dosadašnjih mjesta koja smo uvrstili u našu bazu i ako ispunjavaju ove strožije kriterije dobit će našu oznaku. Oni koji možda ne zadovoljavaju sve te strožije kriterije a već su od ranije u bazi nećemo ih micati jer s njima imamo fer dogovor od početka, i svi drugi ih i dalje mogu pronaći na našoj stranici ali neće imati istaknutu oznaku.

B5EA9059 C5CC 4510 9BA2 24369ADD3E89Da pojasnimo onima koji i dalje ne razumiju smsao Biker Friendly mjesta. Motoriste možemo podijeliti na dvije osnovne grupe, one na klupskoj moto sceni i na ostale. Klupska moto scena je posebna subkultura koja ima svoja pravila, hijerarhiju, i ona je puno više od vožnje motora. To je stil i način života, i kao takva zaslužje respekt. 

Međutim, činjenica je da je i jako velik broj motorista koji nisu u klubovima i to također treba poštivati. Smatramo da sve ovo što mi radimo može biti korisno za sve motoriste i od početka našeg djelovanja cilj nam je biti medij za sve motoriste i ne dijeiti ih na nikakve skupine i kategorije. Naravno uvijek ima pojedinaca s jedne i s druge strane koji misle da su samo oni pravi bajkeri. Na sreću radi se o pojedincima i svi ostali motoristi se itekako međusobno uvažavaju. 

Kao što postoje različite skupine motorista tako su im različiti i prioriteti. Jednima je prioritet otići na moto susret kod prijateljskog kluba i družiti se s njima. Drugima je prioritet isključivo vožnja i koriste svaki trenutak kako bi za vikend obišli što više mjesta po Hrvatskoj. Ona prva skupina će prespavati kod nekog iz prijateljskog kluba, a ovi drugi će iznajmiti apartman, otići negdje u restoran pojesti itd. Dakle, različiti su prioriteti i navike. I upravo za one koji putuju i često spavaju i jedu na različitim mjestima bitno je znati gdje je taj smještaj i taj restoran koji je dobar, povoljan ili možda daje popust. 

Idući tjedan donosimo vam prvi restoran koji će dobiti ovu našu oznaku. Radi se o restoranu iz Dalmacije a vlasnici su već dugo na moto sceni i posebno nam je drago da su upravo takvi ljudi prepoznali ovo kao kvalitetan projekat koji ima smisla. Za godinu do dvije naljepnice s natpisom Moto Trip Croatia – BIKERS FRIENDLY nalazit će se po cijeloj Hrvatskoj.

Kada na proljeće zatopli i krenete u vožnju prvo proučite naše reportaže kako biste dobili ideju kuda otići, a potom i Bikers Friendly mjesta koja će vam sigurno biti korisna u potrazi za smještajem i restoranima.

I dobro obratite pažnju na ovaj znak!