Interaktivna karta Bikers Friendly & Moto Trips

Dana 9. prosinca 2023.g. počela je sa radom interaktivna karta udruge Moto Trip Croatia koja prikazuje bikers friendly mjesta u Hrvatskoj. Bikers Friendly ponuda može biti različita: hoteli, restorani, kafići, apartmani, hosteli, vulkanizeri, servisi, OPG-ovi, seoska imanja itd., ali isto tako to mogu biti i neka mjesta poput moto i auto klubova ili kafića u kojima motoristi mogu u svakom trenutku zatražiti pomoć ukoliko se nađu u nekoj nevolji na putu. Karta je namijenjana svim motoristima koji putuju Hrvatskom i potpuno je besplatna bez ikakvih registracija i prijava

Također je i vrlo jednostavna za pretraživanje i korištenje. 

OBJAVA NA WEB STRANICI I INTERAKTIVNOJ MAPI

Nakon što dogovorimo suradnju, na svojim web stranicama objavljujemo objavu o pojedinom objektu a potom ga uvrštavamo i na interaktivnu kartu. Dakle objekat dobiva objavu na web stranici i mjesto na interaktivnoj karti, odnosno svoj profil sa opisom, lokacijom, kontaktom i fotografijama. Neki kriteriji moraju postojati i zato smo pokrenuli svoj brand Bikers Friendly i ujedno svima s kojima dogovaramo suradnju dodjeljujemo i oznaku Bikers Friendly koja će motoristima biti znak da objekat zadovoljava određene kriterije. 

Objekti koji nude svoje usluge kao bikers friendly plaćaju godišnju članarinu u toj bazi isključivo kako bi se na taj način moglo nastaviti održavati i ažurirati interaktivnu mapu a čija izrada i sve ostalo oko nje poprilično košta. 

Dakle, za motoriste karta je besplatna, a oni koji nude svoje bikers friendly usluge plaćaju godišnju članarinu.

DODATNI SADRŽAJ NA INTERAKTIVNOJ MAPI

Kartu smo dodatno dopunili i sa našim prijedlozima za izlete koje inače objavljujemo na našoj web stranici. Označeni su posebnom ikonom i kao skraćena verzija sadrže osnovne informacije i nekoliko fotografija a klikom na MORE INFO otvara se poveznica na našoj web stranici na kojoj se nalazi opširnija reportaža i cijela fotogalerija. Na taj način krajnji korisnik ove mape dobiva atraktivniji sadržaj pa tako na jednom mjestu može pronaći ideju kuda ići na vikend vožnju ali i gdje prespavati, jesti itd. 

Uz bikers friendly mjesta i moto izlete, na mapu smo uvrstili i kategoriju EVENTS koja donosi razne događaje koji bi mogli zanimati korisnike ove mape. Kao primjer uvrstili smo naš moto event za bajkerice MTC FELIX ARBA, a ostali događaji ovise o interesu koje se bude pokazao, kako od strane korisnika tako i od strane onih koji nude usluge. 

Kako izgleda i kako funkcionira karta možete vidjeti na ovome linku: https://viewer.mapme.com/moto-trip-croatia-bikers-friendly . Ako zaboravite link lako ga je pronaći tako da dođete na našu web stranicu  www.mototripcroatia.com  i u glavnom meniju kliknete na Interaktivna mapa Bikers Friendly.

Savjet: otvorite link na svome mobitelu u Chrome pregledniku i potom u gornjem desnom kutu kliknite na tri točkice i onda odabertie opciju “Dodaj na početni zaslon“. Tako ćete imati ikonu na svome mobitelu uz ikone ostalih aplikacija (Facebook, Viber, Gmail itd.) i jednim klikom otvarate kartu i tražite što vam treba.

DSC 0106 3KORIŠTENJE INTERAKTIVNE MAPE

Samo korištenje karte je vrlo jednostavno: prvo vam se otvara logo i glavni izbornik koji možete prstom pomaknuti gore ili dolje. Ukoliko pomaknete gore otvorit će vam se popis kategorija a u njima otvarate profile koji vas zanimaju. Ako prstom povučete logo prema dolje otvara vam se cijela karta Hrvatske i na njoj su ikone po raznim mjestima. Zumirate kartu na dijelu Hrvatske koji vas zanima i klikom na ikone otvarate opet profile objekata. 

Na profilu objekta imate njihove adrese a klikom na adresu otvara vam se Google navigacija. Ispod svakog profila objekta nalazi se link “More info” koji vas vodi na objavu o tome lokalu koja se nalazi na našoj web stranici. Na taj način zatvara se krug objava na web stranici i interaktivnoj karti. 

Sve u svemu vrlo jednostavno i praktično, kako za motoriste tako i za one koji žele ponuditi svoju uslugu kao bikers friendly. 

Ukoliko želite ostati dio naše Bikers Friendly obitelji pošaljite nam upit na Email: bikersfriendly1@gmail.com .